Arhive etichet─â: gdpr

Amenda GDPR – 2500 Euro Uttis Industries srl

├Än luna iulie, Autoritatea Na╚Ťional─â de Supraveghere a finalizat o investiga╚Ťie la operatorul UTTIS INDUSTRIES SRL ╚Öi a constatat c─â acesta a ├«nc─âlcat prevederile art. 12 ╚Öi art. 5 alin. (1) lit. c) coroborate cu art. 6 din Regulamentul (UE) 2016/679 … Continu─â s─â cite╚Öti

├Än categoria Amenzi Sanc╚Ťiuni M─âsuri GDPR | Etichete , , , , , , , , | Las─â un comentariu

Amenda GDPR Avocatnet.ro a fost sanctionat cu 9000 euro pentru incalcare GDPR

Autoritatea Na╚Ťional─â de Supraveghere a finalizat ├«n data de 26.09.2019 o investiga╚Ťie la INTELIGO MEDIA SA, constat├ónd urm─âtoarele: ├Änc─âlcarea prevederilor art. 5 alin. (1) lit. a) ╚Öi b), art. 6 alin.(1) lit. a) ╚Öi art. 7 din RGPD, ceea ce a condus … Continu─â s─â cite╚Öti

├Än categoria Amenzi Sanc╚Ťiuni M─âsuri GDPR | Etichete , , , , | Las─â un comentariu

Amenda GDPR Sanctiune cu amenda de 15.000 Euro pentru incalcarea GDPR de c─âtre un hotel al WTC Bucuresti

├Än data de 02.07.2019,  Autoritatea Na╚Ťional─â de Supraveghere, ANSPDCP a finalizat ├«nc─â o investiga╚Ťie la WORLD TRADE CENTER BUCHAREST S.A. ╚Öi a constatat c─â operatorul a ├«nc─âlcat prevederile Art. 32 alin. (4) raportat la Art. 32 alin. (1) ╚Öi alin. … Continu─â s─â cite╚Öti

├Än categoria Amenzi Sanc╚Ťiuni M─âsuri GDPR | Etichete , , , , , , , , , , , , , , , , , , | Las─â un comentariu

Curs Incidente de securitate GDPR & CyberSecurity – Abordare, Evaluare, Preventie, Actiune, Cai de atac

Avem ve╚Öti bune pentru dumneavoastr─â: av├ónd ├«n vedere aplicarea noului Regulament EU de Cybersecurity nr. 881/2019, am preg─âtit un nou curs care va aprofunda prevenirea ╚Öi combaterea incidentelor de securitate GDPR ╚Öi CyberSecurity, prezentand modalit─â╚Ťi de Abordare, Evaluare, Preven╚Ťie, Ac╚Ťiune, C─âi … Continu─â s─â cite╚Öti

├Än categoria Nout─â╚Ťi ╚Öi stiri GDPR | Etichete , , , , , , , , , , , , | Las─â un comentariu

Bilan╚Ť GDPR dup─â 1 an de la aplicare

La doar c├óteva zile de la prima aniversare a aplic─âri GDPR, Consiliul European pentru Protec╚Ťia Datelor a supravegheat Autorit─â╚Ťile de Supraveghere ale SEE ╚Öi face bilan╚Ťul realiz─ârilor Consiliului. ├Änc─â din prima zi de aplicare, primele cazuri transfrontaliere au fost ├«nregistrate … Continu─â s─â cite╚Öti

├Än categoria Amenzi Sanc╚Ťiuni M─âsuri GDPR, Nout─â╚Ťi ╚Öi stiri GDPR | Etichete , , , , , | Las─â un comentariu

Ce riscăm în cazul unui control de la Autoritatea de supraveghere?

├Än cazul unui control de la autoritatea de supraveghere, organiza╚Ťia risc─â o amend─â maxima de 20.000.000 Euro sau 4% din cifra de afaceri global─â, dar dac─â sanc╚Ťiunile stabilite ├«n urma investiga╚Ťiilor desf─â╚Öurate prev─âd aplicarea de amenzi contraven╚Ťionale, acestea se vor … Continu─â s─â cite╚Öti

├Än categoria Nout─â╚Ťi ╚Öi stiri GDPR | Etichete , , , , , , , , , | Las─â un comentariu

Ce ╚Öanse are organiza╚Ťia s─â fie subiectul unui control din partea Autorit─â╚Ťii de Supraveghere?

Odat─â cu intrarea ├«n vigoare a Regulamentului General pentru Protec╚Ťia Datelor, GPDR, Autoritatea de supraveghere ANSPDCP poate decide ca organiza╚Ťia pe care o reprezenta╚Ťi s─â fie obiectul unei investiga╚Ťii / control / anchete. Aceste investiga╚Ťii desf─â╚Öurate de catre Autoritatea de … Continu─â s─â cite╚Öti

├Än categoria Nout─â╚Ťi ╚Öi stiri GDPR | Etichete , , , , , , , , , , , , , , , , | Las─â un comentariu

ANSPDCP investiga╚Ťii soldate cu amenzi de 144.000 lei pentru Banca Comercial─â Rom├ón─â SA – conform hot─âr├órilor judec─âtore╚Öti

├Än urma investiga╚Ťiilor desf─â╚Öurate de catre Autoritatea de supraveghere ANSPDCP, au fost aplicate m─âsuri corective ╚Öi sanc╚Ťiune cu amend─â contraven╚Ťional─â ├«n valoare de 144.000 LEI aplicat─â operatorului Banca Comercial─â Rom├ón─â SA. Operatorul de date personale, Banca Comercial─â Rom├ón─â SA vizat … Continu─â s─â cite╚Öti

├Än categoria Amenzi Sanc╚Ťiuni M─âsuri GDPR | Etichete , , , , , , , , , , , , | Las─â un comentariu

ANSPDCP investiga╚Ťii soldate cu amenzi de 25.000 lei pentru Banca Rom├óneasc─â SA – conform hot─âr├órilor judec─âtore╚Öti

├Än urma investiga╚Ťiilor desf─â╚Öurate de catre Autoritatea de supraveghere ANSPDCP, au fost aplicate m─âsuri corective ╚Öi sanc╚Ťiune cu amend─â contraven╚Ťional─â ├«n valoare de 25.000 LEI aplicat─â operatorului Banca Rom├óneasc─â SA. Operatorul de date personale, Banca Rom├óneasc─â SA vizat de aceast─â … Continu─â s─â cite╚Öti

├Än categoria Amenzi Sanc╚Ťiuni M─âsuri GDPR | Etichete , , , , , , , , , , , , | Las─â un comentariu

ANSPDCP investiga╚Ťie sanc╚Ťionat─â cu amend─â aplicat─â ERB Retail Services IFN SA – conform hot─âr├óre judec─âtoreasc─â

├Än urma investiga╚Ťiilor desf─â╚Öurate de catre Autoritatea de supraveghere ANSPDCP, au fost aplicate m─âsuri corective ╚Öi sanc╚Ťiune cu amend─â contraven╚Ťional─â ├«n valoare de 10.000 LEI aplicat─â operatorului ERB Retail Services IFN SA. Operatorul de date personale, ERB Retail Services IFN … Continu─â s─â cite╚Öti

├Än categoria Amenzi Sanc╚Ťiuni M─âsuri GDPR | Etichete , , , , , , , , , , | Las─â un comentariu

ANSPDCP investiga╚Ťie sanc╚Ťionat─â cu amend─â aplicat─â Easy Asset Management SA – conform hot─âr├óre judec─âtoreasc─â

├Än urma investiga╚Ťiilor desf─â╚Öurate de catre Autoritatea de supraveghere ANSPDCP, au fost aplicate m─âsuri corective ╚Öi sanc╚Ťiune cu amend─â contraven╚Ťional─â ├«n valoare de 25.000 LEI aplicat─â operatorului Easy Asset Management SA. Operatorul de date personale, Easy Asset Management SA vizat … Continu─â s─â cite╚Öti

├Än categoria Amenzi Sanc╚Ťiuni M─âsuri GDPR | Etichete , , , , , , , , , , | Las─â un comentariu

ANSPDCP investiga╚Ťie sanc╚Ťionat─â cu amend─â aplicat─â Simplu Credit IFN SA – conform hot─âr├óre judec─âtoreasc─â

├Än urma investiga╚Ťiilor desf─â╚Öurate de catre Autoritatea de supraveghere ANSPDCP, au fost aplicate m─âsuri corective ╚Öi sanc╚Ťiune cu amend─â contraven╚Ťional─â ├«n valoare de 5.000 LEI aplicat─â operatorului Simplu Credit IFN SA. Operatorul de date personale, Simplu Credit IFN SA vizat … Continu─â s─â cite╚Öti

├Än categoria Amenzi Sanc╚Ťiuni M─âsuri GDPR | Etichete , , , , , , , , , , | Las─â un comentariu

ANSPDCP investiga╚Ťie sanc╚Ťionat─â cu amend─â aplicat─â Bancpost SA – conform hot─âr├óre judec─âtoreasc─â

├Än urma investiga╚Ťiilor desf─â╚Öurate de catre Autoritatea de supraveghere ANSPDCP, au fost aplicate m─âsuri corective ╚Öi sanc╚Ťiune cu amend─â contraven╚Ťional─â ├«n valoare de 20.000 LEI aplicat─â operatorului Bancpost SA . Operatorul de date personale, Bancpost SA vizat de aceast─â investiga╚Ťie, … Continu─â s─â cite╚Öti

├Än categoria Amenzi Sanc╚Ťiuni M─âsuri GDPR | Etichete , , , , , , , , , , | Las─â un comentariu

Prima amenda impusa de presedintele Autoritatii de Supraveghere pentru incalcarea GDPR

Pre╚Öedintele Autoritatea de supraveghere a impus ca sanc╚Ťiune prima amend─â ├«n valoare de 220.000 Euro pentru ne├«ndeplinirea obliga╚Ťiei de informare a persoanelor vizate de c─âtre o organiza╚Ťie conform prevederilor impuse de GDPR. ├Än urma investiga╚Ťiilor desf─â╚Öurate de c─âtre Autorit─â╚Ťii pentru … Continu─â s─â cite╚Öti

În categoria Amenzi GDPR UE - International | Etichete , , , , , , , , | Lasă un comentariu

Amenzi de 55 milioane Euro pentru neconformitate la GDPR in ultimele 10 luni

Consiliul European pentru Protec╚Ťia Datelor („EDPB”) a publicat recent o imagine de ansamblu asupra implement─ârii GDPR de la punerea sa ├«n aplicare ├«n luna mai a anului trecut, precum ╚Öi rolul autorit─â╚Ťilor na╚Ťionale de supraveghere ├«n acest sens. Am rezumat … Continu─â s─â cite╚Öti

├Än categoria Amenzi GDPR UE - International, Nout─â╚Ťi ╚Öi stiri GDPR | Etichete , | Las─â un comentariu

Confuzie Conformitate GDPR prin implementarea Standardul ISO 27552

Confuzia major─â a organiza╚Ťiilor care implementeaz─â Standard ISO / IEC 27552 pentru a asigur─â nivelul necesar de conformitate GDPR. Atentie, Stadardul ISO 27552 nu este o certificare compatibil─â cu GDPR! Multe companii caut─â un certificat care s─â demonstreze respectarea GDPR … Continu─â s─â cite╚Öti

├Än categoria Nout─â╚Ťi ╚Öi stiri GDPR | Etichete , , , , , , | Las─â un comentariu

GDPR ne strica sarbatorile de Craciun?

Acum GDPR ne pune la o nou─â ├«ncercare: Cum respect─âm GDPR ╚Öi nu ne stric─âm s─ârb─âtorile de Cr─âciun ╚Öi Anul nou? Dup─â multe situa╚Ťii incomode cu care ne-am confruntat pentru conformarea la GDPR, vine ╚Öi r├óndul cadourilor ╚Öi fotografiilor de … Continu─â s─â cite╚Öti

├Än categoria Nout─â╚Ťi ╚Öi stiri GDPR | Etichete , , , , , , , , , , , , , | Las─â un comentariu

Am desemnat un DPO, acum ce facem?

Multe organiza╚Ťii au desemnat un DPO Responsabil cu protectia datelor personale ╚Öi au r─âmas ├«n acel stadiu, sau, o parte dintre acestea, au trimis persoana s─â urmeze un curs simplu pentru ob╚Ťinerea unei diplome, l─âs├ónd pe mai t├órziu specializarea efectiv─â … Continu─â s─â cite╚Öti

├Än categoria Nout─â╚Ťi ╚Öi stiri GDPR | Etichete , , , , , , , , , , , , , , , , , , | Las─â un comentariu

Cum se aplica GDPR in Romania

Celebrul Regulament European 679/2016 (GDPR) care reglemeneteaz─â protec╚Ťia datelor cu caracter personal, a fost adoptat pentru a reprezenta un instrument legislativ care s─â for╚Ťeze mediul privat ╚Öi institu╚Ťional s─â respecte ╚Öi s─â protejeze datele procesate ale persoanelor fizice. Acesta se aplic─â … Continu─â s─â cite╚Öti

├Än categoria Nout─â╚Ťi ╚Öi stiri GDPR | Etichete , , , , , , , , , , , , , | Las─â un comentariu

Angajat dintr-un service auto condamnat la șase luni de închisoare cu executare, pentru utilizarea datelor personale ilegal și nerespectare GDPR

Un angajat care activa ├«n industria auto, mai exact lucra ├«ntr-un service auto, a fost condamnat la ╚Öase luni de ├«nchisoare cu executare pentru c─â a ├«nc─âlcat regimul datelor cu caracter personal ╚Öi nerespectare a prevederilor GDPR. Cum po╚Ťi ajunge s─â faci … Continu─â s─â cite╚Öti

În categoria Amenzi GDPR UE - International | Etichete , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , | Lasă un comentariu

OFICIAL: Clarificări referitoare la sesizarea primită de ANSPDCP în cazul Rise Project

Av├ónd ├«n vedere informa╚Ťiile ╚Öi articolele ap─ârute ├«n spa╚Ťiul public referitoare la sesizarea primit─â de ANSPDCP ├«n cazul Rise Project, preciz─âm urm─âtoarele: Ca urmare a sesiz─ârii primite de la o persoan─â fizic─â, care a semnalat posibile ├«nc─âlc─âri ale legisla╚Ťiei privind protec╚Ťia datelor … Continu─â s─â cite╚Öti

├Än categoria Nout─â╚Ťi ╚Öi stiri GDPR | Etichete , , , , , , , , , , , , , | Las─â un comentariu

S-a legiferat cand trebuie efecutata o Evaluare de impact DPIA – Decizia 174/18 oct 2018 ANSPDCP

├Än data de 31 Octombrie 2018, in Monitorul Oficial cu nr. 919 a fost publicat─â Decizia nr. 174 /2018 emis─â de Autoritatea de supraveghere legifer├ónd astfel situa╚Ťiile c├ónd trebuie efectuat─â o Evaluare de Impact DPIA asupra Datelor cu Caracter Personal … Continu─â s─â cite╚Öti

├Än categoria Legisla╚Ťie GDPR Protectia Datelor Personale | Etichete , , , , , , , , , , , , , | Las─â un comentariu

Procedura de efectuare a investigaţiilor ANSPDCP din 9 octombrie 2018

Procedura de efectuare a investiga╚Ťiilor Autorit─â╚Ťii Na╚Ťionale de Supraveghere a Protec╚Ťiei Dtelor cu Caracter personal a fost┬áaprobat─â prin┬áDecizia 161┬ádin 9 Octombrie 2018 Astfel, ACUM, Autoritatea de Supraveghere are acum cadrul legislativ ╚Öi procedura necesara pentru a putea aplica prevederile Regulamentului … Continu─â s─â cite╚Öti

├Än categoria Legisla╚Ťie GDPR Protectia Datelor Personale | Etichete , , , , , , , , , , , , | Las─â un comentariu

Orientări privind aplicarea și stabilirea unor amenzi administrative pentru incalcarea Regulamentului European 679/2016 GDPR

Chiar ├«nainte de intrarea ├«n vigoare a┬áRegulamentului European 679/2016 pentru protec╚Ťia datelor cu caracter personal, ├«n data de┬á13.02.2018,┬áGrupul de ┬álucru ARTICOLUL 29┬áa adoptat orient─ârile privind aplicarea ╚Öi stabilirea unor amenzi administrative ├«n sensul regulamentului. Astfel, s-a convenit asupra unei ├«n╚Ťelegeri … Continu─â s─â cite╚Öti

├Än categoria Legisla╚Ťie GDPR Protectia Datelor Personale | Etichete , , , , , , , , , , , , , , , | Las─â un comentariu

Ave╚Ťi o ├«ntrebare despre Portec╚Ťia datelor personale?

Dac─â ave╚Ťi o ├«ntrebare din sfera domeniului protec╚Ťiei datelor cu caracter personal, puteti s─â o transmite╚Ťi printr-un comentariu ╚Öi echipa de speciali╚Öti ai EuroMarket.ro vor ├«ncerca s─â v─â r─âspundem ├«n sec╚Ťiunea Consultan╚Ť─â GDPR I&R Urmareste noutatile GDPR

În categoria Servicii GDPR | Etichete , , , , , , , , , , , , , , | Lasă un comentariu

Text original cu cuprins al Regulamentului EUROPEAN 679/2016 – GDPR

Pentru a va putea desfasura activitatea si parcurge mai usor documentul original oferit de Uniunea Europeana si anume┬áRegulamentul European 679/2016 – AL PARLAMENTULUI EUROPEAN ╚śI AL CONSILIULUI┬ádin 27 aprilie 2016┬áprivind protec╚Ťia persoanelor fizice ├«n ceea ce prive╚Öte prelucrarea datelor cu … Continu─â s─â cite╚Öti

├Än categoria Legisla╚Ťie GDPR Protectia Datelor Personale | Etichete , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , | Las─â un comentariu

Text original cu cuprins pentru Legea 190/2018 privind aplicarea GDPR in Romania – Regulamentul European 679/2018

Pentru a putea ┬áaplica Regulamentul European 679/2016, Parlamentul Romaniei a promulgat Legea nr. 190/2018┬áprivind m─âsuri de punere ├«n aplicare a Regulamentului (UE) 2016/679 al Parlamentului European ╚Öi al Consiliului din 27 aprilie 2016 privind protec╚Ťia persoanelor fizice ├«n ceea ce … Continu─â s─â cite╚Öti

├Än categoria Legisla╚Ťie GDPR Protectia Datelor Personale | Etichete , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , | Las─â un comentariu

Prelucrarea datelor personale in scop statistic

Institutul National de Statistica┬á a ini╚Ťiat un proiect de modificare a Legii 190/2018 privind aplicarea regulamentului, pentru a acorda derogare de la restric╚Ťiile GDPR ╚Öi pentru prelucrarea ├«n scopuri statistice a datelor cu caracter personal. Aceast─â modificare ar permite sistemului … Continu─â s─â cite╚Öti

├Än categoria Legisla╚Ťie GDPR Protectia Datelor Personale, Nout─â╚Ťi ╚Öi stiri GDPR | Etichete , , , , , , , , , , , , , , | Las─â un comentariu

Rom├ónia a implementat gre╚Öit Regulamentul GDPR al UE ╚Öi risc─â s─â-╚Öi blocheze statistica na╚Ťional─â

Ce risc─â s─â blocheze activitatea Institutului Na╚Ťional de Statistic─â. Astfel, ├«n legea rom├óneasc─â de implementare a GDPR sunt prev─âzute derog─âri doar pentru prelucrarea de date cu caracter personal ├«n scopuri de cercetare ╚Ötiin╚Ťific─â sau istoric─â, fiind omis─â prelucrarea acestora ├«n … Continu─â s─â cite╚Öti

├Än categoria Nout─â╚Ťi ╚Öi stiri GDPR | Etichete , , , , , | Las─â un comentariu

Cum s─â acoperi╚Ťi bre╚Öele de securitate ascunse ├«n mediile de imprimare

Managerii de securitate trebuie s─â ╚Ťin─â cont de at├ót de multe amenin╚Ť─âri din exterior, ├«nc├ót pot trece u╚Öor cu vederea amenin╚Ťarea┬áintern─â cauzat─â de produsele multifunc╚Ťionale gestionate necorespunz─âtor. Din fericire, cea mai recent─â genera╚Ťie┬áde dispozitive ╚Öi ajutorul furnizorilor de servicii exper╚Ťi … Continu─â s─â cite╚Öti

Etichete , , , , , , , , , | Las─â un comentariu