Arhive etichetă: gdpr

Bilanț GDPR după 1 an de la aplicare

La doar câteva zile de la prima aniversare a aplicări GDPR, Consiliul European pentru Protecția Datelor a supravegheat Autoritățile de Supraveghere ale SEE și face bilanțul realizărilor Consiliului. Încă din prima zi de aplicare, primele cazuri transfrontaliere au fost înregistrate … Continuă să citești

În categoria Informații utile | Etichete , , , , | Lasă un comentariu

Ce riscăm în cazul unui control de la Autoritatea de supraveghere?

În cazul unui control de la autoritatea de supraveghere, organizația riscă o amendă maxima de 20.000.000 Euro sau 4% din cifra de afaceri globală, dar dacă sancțiunile stabilite în urma investigațiilor desfășurate prevăd aplicarea de amenzi contravenționale, acestea se vor … Continuă să citești

În categoria Amenzi Sancțiuni Măsuri, Autoritatea de Supraveghere ANSPDCP, Informații utile | Etichete , , , , , , | Lasă un comentariu

Ce șanse are organizația să fie subiectul unui control din partea Autorității de Supraveghere?

Odată cu intrarea în vigoare a Regulamentului General pentru Protecția Datelor, GPDR, Autoritatea de supraveghere ANSPDCP poate decide ca organizația pe care o reprezentați să fie obiectul unei investigații / control / anchete. Aceste investigații desfășurate de catre Autoritatea de … Continuă să citești

În categoria Informații utile | Etichete , , , , , , , , , , , , , , , | Lasă un comentariu

ANSPDCP investigații soldate cu amenzi de 144.000 lei pentru Banca Comercială Română SA – conform hotărârilor judecătorești

În urma investigațiilor desfășurate de catre Autoritatea de supraveghere ANSPDCP, au fost aplicate măsuri corective și sancțiune cu amendă contravențională în valoare de 144.000 LEI aplicată operatorului Banca Comercială Română SA. Operatorul de date personale, Banca Comercială Română SA vizat … Continuă să citești

În categoria Amenzi Sancțiuni Măsuri | Etichete , , , , , , , , , , , | Lasă un comentariu

ANSPDCP investigații soldate cu amenzi de 25.000 lei pentru Banca Românească SA – conform hotărârilor judecătorești

În urma investigațiilor desfășurate de catre Autoritatea de supraveghere ANSPDCP, au fost aplicate măsuri corective și sancțiune cu amendă contravențională în valoare de 25.000 LEI aplicată operatorului Banca Românească SA. Operatorul de date personale, Banca Românească SA vizat de această … Continuă să citești

În categoria Amenzi Sancțiuni Măsuri | Etichete , , , , , , , , , , , | Lasă un comentariu

ANSPDCP investigație sancționată cu amendă aplicată ERB Retail Services IFN SA – conform hotărâre judecătorească

În urma investigațiilor desfășurate de catre Autoritatea de supraveghere ANSPDCP, au fost aplicate măsuri corective și sancțiune cu amendă contravențională în valoare de 10.000 LEI aplicată operatorului ERB Retail Services IFN SA. Operatorul de date personale, ERB Retail Services IFN … Continuă să citești

În categoria Amenzi Sancțiuni Măsuri | Etichete , , , , , , , , , | Lasă un comentariu

ANSPDCP investigație sancționată cu amendă aplicată Easy Asset Management SA – conform hotărâre judecătorească

În urma investigațiilor desfășurate de catre Autoritatea de supraveghere ANSPDCP, au fost aplicate măsuri corective și sancțiune cu amendă contravențională în valoare de 25.000 LEI aplicată operatorului Easy Asset Management SA. Operatorul de date personale, Easy Asset Management SA vizat … Continuă să citești

În categoria Amenzi Sancțiuni Măsuri | Etichete , , , , , , , , , | Lasă un comentariu

ANSPDCP investigație sancționată cu amendă aplicată Simplu Credit IFN SA – conform hotărâre judecătorească

În urma investigațiilor desfășurate de catre Autoritatea de supraveghere ANSPDCP, au fost aplicate măsuri corective și sancțiune cu amendă contravențională în valoare de 5.000 LEI aplicată operatorului Simplu Credit IFN SA. Operatorul de date personale, Simplu Credit IFN SA vizat … Continuă să citești

În categoria Amenzi Sancțiuni Măsuri | Etichete , , , , , , , , , | Lasă un comentariu

ANSPDCP investigație sancționată cu amendă aplicată Bancpost SA – conform hotărâre judecătorească

În urma investigațiilor desfășurate de catre Autoritatea de supraveghere ANSPDCP, au fost aplicate măsuri corective și sancțiune cu amendă contravențională în valoare de 20.000 LEI aplicată operatorului Bancpost SA . Operatorul de date personale, Bancpost SA vizat de această investigație, … Continuă să citești

În categoria Amenzi Sancțiuni Măsuri | Etichete , , , , , , , , , | Lasă un comentariu

Prima amenda impusa de presedintele Autoritatii de Supraveghere pentru incalcarea GDPR

Președintele Autoritatea de supraveghere a impus ca sancțiune prima amendă în valoare de 220.000 Euro pentru neîndeplinirea obligației de informare a persoanelor vizate de către o organizație conform prevederilor impuse de GDPR. În urma investigațiilor desfășurate de către Autorității pentru … Continuă să citești

În categoria Amenzi Sancțiuni Măsuri | Etichete , , , , , , , | Lasă un comentariu

Amenzi de 55 milioane Euro pentru neconformitate la GDPR in ultimele 10 luni

Consiliul European pentru Protecția Datelor („EDPB”) a publicat recent o imagine de ansamblu asupra implementării GDPR de la punerea sa în aplicare în luna mai a anului trecut, precum și rolul autorităților naționale de supraveghere în acest sens. Am rezumat … Continuă să citești

În categoria Informații utile | Etichete | Lasă un comentariu

Confuzie Conformitate GDPR prin implementarea Standardul ISO 27552

Confuzia majoră a organizațiilor care implementează Standard ISO / IEC 27552 pentru a asigură nivelul necesar de conformitate GDPR. Atentie, Stadardul ISO 27552 nu este o certificare compatibilă cu GDPR! Multe companii caută un certificat care să demonstreze respectarea GDPR … Continuă să citești

În categoria Informații utile | Etichete , , , , , | Lasă un comentariu

GDPR ne strica sarbatorile de Craciun?

Acum GDPR ne pune la o nouă încercare: Cum respectăm GDPR și nu ne stricăm sărbătorile de Crăciun și Anul nou? După multe situații incomode cu care ne-am confruntat pentru conformarea la GDPR, vine și rândul cadourilor și fotografiilor de … Continuă să citești

În categoria Informații utile | Etichete , , , , , , , , , , , , | Lasă un comentariu

Am desemnat un DPO, acum ce facem?

Multe organizații au desemnat un DPO Responsabil cu protectia datelor personale și au rămas în acel stadiu, sau, o parte dintre acestea, au trimis persoana să urmeze un curs simplu pentru obținerea unei diplome, lăsând pe mai târziu specializarea efectivă … Continuă să citești

În categoria Informații utile | Etichete , , , , , , , , , , , , , , , , , | Lasă un comentariu

Cum se aplica GDPR in Romania

Celebrul Regulament European 679/2016 (GDPR) care reglemenetează protecția datelor cu caracter personal, a fost adoptat pentru a reprezenta un instrument legislativ care să forțeze mediul privat și instituțional să respecte și să protejeze datele procesate ale persoanelor fizice. Acesta se aplică … Continuă să citești

În categoria Informații utile | Etichete , , , , , , , , , , , , | Lasă un comentariu

Angajat dintr-un service auto condamnat la șase luni de închisoare cu executare, pentru utilizarea datelor personale ilegal și nerespectare GDPR

Un angajat care activa în industria auto, mai exact lucra într-un service auto, a fost condamnat la șase luni de închisoare cu executare pentru că a încălcat regimul datelor cu caracter personal și nerespectare a prevederilor GDPR. Cum poți ajunge să faci … Continuă să citești

În categoria Amenzi Sancțiuni Măsuri, Breșe Incidente securitate Încălcări GDPR | Etichete , , , , , , , , , , , , , , , , , , | Lasă un comentariu

OFICIAL: Clarificări referitoare la sesizarea primită de ANSPDCP în cazul Rise Project

Având în vedere informațiile și articolele apărute în spațiul public referitoare la sesizarea primită de ANSPDCP în cazul Rise Project, precizăm următoarele: Ca urmare a sesizării primite de la o persoană fizică, care a semnalat posibile încălcări ale legislației privind protecția datelor … Continuă să citești

În categoria Informații utile | Etichete , , , , , , , , , , , , | Lasă un comentariu

S-a legiferat cand trebuie efecutata o Evaluare de impact DPIA – Decizia 174/18 oct 2018 ANSPDCP

În data de 31 Octombrie 2018, in Monitorul Oficial cu nr. 919 a fost publicată Decizia nr. 174 /2018 emisă de Autoritatea de supraveghere legiferând astfel situațiile când trebuie efectuată o Evaluare de Impact DPIA asupra Datelor cu Caracter Personal … Continuă să citești

În categoria Autoritatea de Supraveghere ANSPDCP, Legislație GDPR | Etichete , , , , , , , , , , , | Lasă un comentariu

Procedura de efectuare a investigaţiilor ANSPDCP din 9 octombrie 2018

Procedura de efectuare a investigațiilor Autorității Naționale de Supraveghere a Protecției Dtelor cu Caracter personal a fost aprobată prin Decizia 161 din 9 Octombrie 2018 Astfel, ACUM, Autoritatea de Supraveghere are acum cadrul legislativ și procedura necesara pentru a putea aplica prevederile Regulamentului … Continuă să citești

În categoria Autoritatea de Supraveghere ANSPDCP, Legislație GDPR, Noutăți Știri GDPR | Etichete , , , , , , , , , | Lasă un comentariu

Orientări privind aplicarea și stabilirea unor amenzi administrative pentru incalcarea Regulamentului European 679/2016 GDPR

Chiar înainte de intrarea în vigoare a Regulamentului European 679/2016 pentru protecția datelor cu caracter personal, în data de 13.02.2018, Grupul de  lucru ARTICOLUL 29 a adoptat orientările privind aplicarea și stabilirea unor amenzi administrative în sensul regulamentului. Astfel, s-a convenit asupra unei înțelegeri … Continuă să citești

În categoria Legislație GDPR | Etichete , , , , , , , , , , , , , , | Lasă un comentariu

Aveți o întrebare despre Portecția datelor personale?

Dacă aveți o întrebare din sfera domeniului protecției datelor cu caracter personal, puteti să o transmiteți printr-un comentariu și echipa de specialiști ai EuroMarket.ro vor încerca să vă răspundem în secțiunea Consultanță GDPR I&R Urmareste noutatile GDPR

În categoria Consultanță Gratuită | Etichete , , , , , , , , , , , , , | Lasă un comentariu

Text original cu cuprins al Regulamentului EUROPEAN 679/2016 – GDPR

Pentru a va putea desfasura activitatea si parcurge mai usor documentul original oferit de Uniunea Europeana si anume Regulamentul European 679/2016 – AL PARLAMENTULUI EUROPEAN ȘI AL CONSILIULUI din 27 aprilie 2016 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu … Continuă să citești

În categoria Legislație GDPR | Etichete , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , | Lasă un comentariu

Text original cu cuprins pentru Legea 190/2018 privind aplicarea GDPR in Romania – Regulamentul European 679/2018

Pentru a putea  aplica Regulamentul European 679/2016, Parlamentul Romaniei a promulgat Legea nr. 190/2018 privind măsuri de punere în aplicare a Regulamentului (UE) 2016/679 al Parlamentului European și al Consiliului din 27 aprilie 2016 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce … Continuă să citești

În categoria Legislație GDPR | Etichete , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , | Lasă un comentariu

Prelucrarea datelor personale in scop statistic

Institutul National de Statistica  a inițiat un proiect de modificare a Legii 190/2018 privind aplicarea regulamentului, pentru a acorda derogare de la restricțiile GDPR și pentru prelucrarea în scopuri statistice a datelor cu caracter personal. Această modificare ar permite sistemului … Continuă să citești

În categoria Noutăți Știri GDPR | Etichete , , , , , , , , , , , , , | Lasă un comentariu

România a implementat greșit Regulamentul GDPR al UE și riscă să-și blocheze statistica națională

Ce riscă să blocheze activitatea Institutului Național de Statistică. Astfel, în legea românească de implementare a GDPR sunt prevăzute derogări doar pentru prelucrarea de date cu caracter personal în scopuri de cercetare științifică sau istorică, fiind omisă prelucrarea acestora în … Continuă să citești

În categoria Noutăți Știri GDPR | Etichete , , , , | Lasă un comentariu

Cum să acoperiți breșele de securitate ascunse în mediile de imprimare

Managerii de securitate trebuie să țină cont de atât de multe amenințări din exterior, încât pot trece ușor cu vederea amenințarea internă cauzată de produsele multifuncționale gestionate necorespunzător. Din fericire, cea mai recentă generație de dispozitive și ajutorul furnizorilor de servicii experți … Continuă să citești

În categoria Noutăți Știri GDPR | Etichete , , , , , , , , | Lasă un comentariu

Cea mai mare breşă de securitate se află in computerele şi telefoane produse în ultimii 10 ani

Toate computerele – atât PC-uri, cât şi telefoane – produse în ultimii 10 ani au o problemă fundamentală la chip-uri, iar hackerii pot oricând să fure date sensibile.   Companiile de tehnologie se întrec să oprească o breşă majoră de … Continuă să citești

În categoria Breșe Incidente securitate Încălcări GDPR | Etichete , , , , , | Lasă un comentariu

Datele a mii de români, dezvăluite pe internet

StirileProtv.ro vă prezintă pățania unui bărbat care a refuzat o comandă online Divulgarea datelor personale pe internet şi nu numai va fi aspru pedepsită. România intră astfel în rândul ţărilor care nu vor mai tolera dezvăluirea identităţii cuiva. Firmele care vor … Continuă să citești

În categoria Breșe Incidente securitate Încălcări GDPR, Noutăți Știri GDPR | Etichete , , , , , , , , , , , | Lasă un comentariu

Comunicat de presa ANSPDCP Obiectivele GPDR Noul Regulament General privind Protecția Datelor

Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal, în calitate de unică autoritate publică centrală autonomă cu competență generală în domeniul protecției datelor personale, reprezintă garantul respectării drepturilor fundamentale la viaţă privată și la protecţia datelor personale. După cum se cunoaște deja … Continuă să citești

În categoria Autoritatea de Supraveghere ANSPDCP | Etichete , , , , , , , , , , | Lasă un comentariu

ANSPDCP a aplicat sanctiuni la Primaria Cluj Napoca pentru prelucrarea nelegala a datelor cu caracter personal

În urma investigațiilor desfășurate, Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal ANSPDCP, a aplicat sanctiuni la Primaria Cluj Napoca pentru prelucrarea nelegală a datelor cu caracter personal în luna iulie a acestui an. În urma unei plângeri formulate, … Continuă să citești

În categoria Autoritatea de Supraveghere ANSPDCP | Etichete , , , , , , , , , , , , | Lasă un comentariu