Servicii GDPR si Kituri GDPR, pentru conformarea la prevederile legislatiei protectiei datelor

Vă oferim Servicii GDPR și soluții pentru a suține organizația pentru a se conforma la prevederile impuse de legislația privind protecția datelor cu caracter personal și GDPR alături de specialiștii din echipa Euro Market Solutions srl.

ANSPDCP a început verificarea respectării și aplicării Regulamentului European 679/2016 – GDPR – privind protecția datelor cu caracter personal.

Companii de renume de servicii de telefonie și telecomunicații, instituții bancare, hoteliere și chiar companii mici de consultanță au fost aspru sancționate deja.

Începând cu luna Iulie 2019, Autoritatea de supraveghere din Romania, A.N.S.PD.C.P.  a aplicat sancțiuni prin amenzi pe care le-a făcut publice: 130.000 euro unei banci, 15.000 euro unui hotel, 3.000 euro unui site.

Autoritatea de supraveghere a programat și demarat aproape 500 de investigații și controale inopinate la entitățile publice și companii private, în care vor, și au fost verificate măsurile întreprinse, modul în care se realizează procesare și este asigurată protecția și confidențialitatea datelor deținute conform Procedurii de efectuare a investigațiilor nr. 161/09.10.2018 și în baza Legii 190/2018

„De la inceputul anului 2019 s-au inregistrat la Autoritatea de Supraveghere 12 plangeri care au avut ca obiect emiterea unor polite de asigurare pe numele petentilor ulterior instrainarii autovehiculului si radierii acestuia de pe numele lor”, au transmis reprezentantii Autoritatii la solicitarea 1asig.ro

„Urmare a acestor plangeri, sunt in curs de desfasurare 2 investigatii pentru verificarea respectarii masurilor de securitate in cazul a doi operatori din domeniul asigurarilor (brokeri de asigurari)”, mentioneaza ANSPDCP pentru siteul 1asig.ro

„De asemenea, un operator din industria asigurarilor a notificat o incalcare a securitatii datelor cu caracter personal, iar in acest caz institutia noastra a demarat o investigatie, aceasta fiind in curs de desfasurare”, a adaugat Autoritatea pentru siteul 1asig.ro


Vă prezentăm în continuare prevederile din Regulamentul EU 679/2016

(78) Protecția drepturilor și libertăților persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal necesită adoptarea de măsuri tehnice și organizatorice corespunzătoare pentru a se asigura îndeplinirea cerințelor din prezentul regulament. Pentru a fi în măsură să demonstreze conformitatea cu prezentul regulament, operatorul ar trebui

  • să adopte politici interne și
  • să pună în aplicare măsuri care să respecte în special principiul protecției datelor începând cu momentul conceperii și cel al protecției implicite a datelor.

Nu lăsați timpul să curgă! Consultați acum specialiștii GDPR pentru o soluție optimă de conformare la prevederile GDPR a organizației dvs, iar dacă bugetul ce îl puteți aloca este limitat, vă oferim ca alternativă Kitul GDPR pentru a implementați împreună cu colegii dvs. măsurile necesare pentru conformitate și specializați un coleg ca DPO Responsabil cu protecția datelor – urmând online un Curs acreditat DPO de specializare oferit de Catedra Internationala Onorifica Jean Bart – înfințat în parteneriat cu Academia Română.

Costul procesului de implementare este mai mic decât cea mai mică amendă, în valoare de 3000 euro, aplicată pe 12 iulie 2019 de Autoritatea de supraveghere!

Faceți economie! Chiar astăzi! Utilizați unul din Kit-urile GDPR realizat de Euro Market Solutions

Implementati chiar astăzi măsurile necesare impuse de  GDPR și legislația privind protecția datelor cu caracter personal!

Kiturile GDPR de documente, registre și șabloane editabile elaborate de compania noastră vă oferă documentația necesară pentru a implementa intern cerințele impuse de GDPR.

Astfel puteți economisi onorariul consultanților de specialitate, iar echipa organizației dvs. va personaliza și adapta documentația pentru specificul activității pentru implementarea internă a măsurilor necesare pentru a obține un grad satisfăcător de conformitate la prevederile impuse de GDPR.


Suplimentar, expertiza specialiștilor noștri vă stă la dispoziție pentru a vă oferi Kit -urile GDPR într-o formulă adaptată și personalizată împreaună cu servicii GDPR adecvate pentru a asigura procesul de implementare GDPR, precum:

  • audit de conformitate al datelor și infastructurii IT;
  • identificarea fluxurilor de date;
  • cartografierea datelor din organizație;
  • măsuri tehnice și organizatorice adecvate pentru conformitate;
  • elaborare de politici și proceduri interne;
  • documentația persoanlizată și adaptată la specificul organizatiei și activității dvs.;
  • registrul de evidență al operațiunilor de procesare a datelor personale completat; 
  • evaluarea și instruirea personalului;
  • asigurarea consultanței de specialiate din domeniul protecției datelor personale;
  • asigurarea poziției de DPO Responsabil cu protecția datelor;
  • asistență, verificări periodice și mentenanță post implementare;
  • asistență în caz de breșe sau incidente de securitate asupra datelor personale;
  • asistență în caz de investigatie sau solicitare informatii din partea Autoritatii de supraveghere ANSPDCP;
  • asistență și deșfasurare investigație în caz de solicitare DSAR – exercitarea drepturilor de către persoane fizice, etc.

Nu mai stați pe gânduri, profitați chiar acum de expertiza specialiștilor GDPR din echipa noastră! Contactati-ne chiar acum!

Acest articol a fost publicat în Informații utile și etichetat cu , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.



Pentru a evita sancțiuni uriașe financiare și de imagine vă recomandăm să verificați GRATUIT online dacă compania / instituția dvs. trebuie să fie conformă cu prevederile impuse de GDPR (Regulamentul European 679/2016 & Legea 190/2018) și dacă trebuie să externalizați un DPO sau să aveți desemnat intern o persoană pe poziția de DPO Responsabil cu protecția datelor cu caracter personal, specializat ulterior prin urmarea unui Curs DPO Autorizat Certificat.


Dacă întâmpinați greutăți în implementarea GDPR, puteți apela la echipa de specialiști GDPR sau puteți cotracta serviciile profesionale de consultanță GDPR de specialitate.


Pentru a vă sprijini, , echipa de specialiști GDPR vă pune la dipoziție setul de instrumente necesare pentru realizare evaluării de impact DPIA (politica, procedura, formular, raportul privind analiza impactului, soft de realizare evaluare de impact, etc) împreună cu instrucțiuni și sfaturi practice, șabloanele si alte evaluari DPIA completate ca exemplu, pentru a vă ajuta să înțelegeti ce trebuie realizat pentru a desfășura o evaluare de imact conform prevederilor GDPR și prevederilor Deciziei 174/2018 emise de ANSPDCP.