Servicii de consultanta de urgenta SOS GDPR pentru incidente de securitate

Ai o problema? Ai o bresa sau un incident d securitate? In 72 de ore trebuie sa o raportezi! Comanda chiar acum serviciul consultan╚Ť─â de urgen╚Ť─â S.O.S. GDPR

Serviciul consultanta de urgenta SOS GDPR  ofera suportul in desfasurarea activitatii organizatiilor din punct de vedere al protectiei datelor cu caracter personal, sustine activitatea si actiunile prin care acestea trebuie sa notifice sau sa raspunda solicitarilor si investigatiilor din partea Autoritatilor competente (inclusiv ANSPDCP), precum si pentru verificarea si recomandarea de masuri tehnice si organizatorice pentru mentinerea unui grad adecvat de conformitate la Regulamentul European 679/2016.

Serviciul consultanta de urgenta SOS GDPR vine in sprijinul organizatiei prin acordara de consultanta de specialitate in domeniul protectiei datelor cu caracter personal, respectarii si conformarii la prevederile Regulamentului European 679/2016, precum si a legislatiei nationale din acest domeniu.

In urma multiplelor solicitari venite din partea participantilor la cursurile de formare DPO Responsabil cu protectia datelor, de Initiere in GDPR si de formare continua Incidente de securitate GDPR & CyberSecurity, organizate de compania noastra impreuna cu Catedra Internationala Onorifica ÔÇŁJean BartÔÇŁ (realizata impreuna cu Academia Romana), a clientilor nostri pe care i-am asistat in implementarea GDPR, precum si pentru a veni in ajutorul dumneavoastra, va punem la dispozitie un nou serviciu de suport si consultanta de specialitate in domeniul protectiei datelor cu caracter personal.

Formularea unei notific─âri sau r─âspunderea la solicit─ârile transmise de Autoritatea de supraveghere ANSPDCP, sunt chestiuni foarte importante ╚Öi acestea trebuie realizate ├«ntr-un mod profesionst ╚Öi adecvat pentru a putea sus╚Ťine organiza╚Ťia ╚Öi evita sanc╚Ťiuni majore. ├Änt├órzirerea prezent─ârii r─âspunsului genereaz─â o penalizare ├«n valoare de 3000 lei pentru fiecare zi cu care a fost dep─â╚Öit termenul trasat de Autoritate. Dac─â considera╚Ťi oportun, profitati de acest produs ╚Öi utilizati echipa de speciali╚Öti din domeniu protectiei datelor a EuroMarket.ro pentru a v─â ├«ndruma ╚Öi sus╚Ťine ├«n astfel de situa╚Ťii.

Aria de acoperire a serviciilor consultanta de urgenta SOS GDPR vizeaza urmatoarele:

  • Formularea adecvata de Notificari privind incalcari, brese, incidente de securitate a datelor personale;
  • Consultanta, evaluari, investigatii, masuri corective, plan remediere ÔÇô tratamemt pentru incidentele de securitate;
  • Formularea adecvata a raspunsului pentru investigatiile si solicitarile Autoritatilor competente;
  • DSAR ÔÇô Investigatii, validare, formularea raspunsurilor corespunzatoare pentru persoanele vizate in cazul exercitarii drepturilor sale sau a unor incidente de securitate.
  • Contestatii, cai de atac (procese verbale, investigatii, masuri, sanctiuni, etc.);

Caracteristici ale serviciului consultanta de urgenta SOS GDPR

Serviciile se vor presta la distanta, dar implica comunicarea telefonica si prin email;
Serviciul SOS GDPR include un numar de 5 ore de consultanta;
Eventualele ore suplimentare sunt taxate cu 450 lei/ora;
Eventualele costuri de deplasare sunt suportate de beneficiar.
In cel mai scurt timp posibil, un reprezentant al echipei noastre de specialisti va contacta persoana care achizitionat produsul pentru a stabili detaliile necesare oferirii serviciilor consultanta de urgenta GDPR.
Pentru alte arii de acoperire puteti sa ne contactati si impreuna identificam o solutie viabila.

Serviciul consultanta de urgenta SOS GDPR ofera suportul in desfasurarea activitatii organizatiilor din punct de vedere al protectiei datelor cu caracter personal, sustine activitatea si actiunile prin care acestea trebuie sa notifice sau sa raspunda solicitarilor si investigatiilor din partea Autoritatilor competente (inclusiv ANSPDCP), precum si pentru verificarea si recomandarea de masuri tehnice si organizatorice pentru mentinerea unui grad adecvat de conformitate la Regulamentul European 679/2016.

Incepand cu luna Iulie 2019, Autoritatea de supraveghere din Romania, A.N.S.P.D.C.P. a aplicat sanctiuni prin amenzi pe care le-a facut publice: 130.000 euro unei banci, 15.000 euro unui hotel, 3.000 euro unui site web, 20.000 euro unei societati comerciale si 150.000 unei alte banci.

Autoritatea a programat si demarat aproape 400 de controale inopinate la entitatile publice si private in care vor si au fost verificate masurile intreprinse, modul in care se realizeaza procesarea si este asigurata protectia si confidentialitatea datelor detinute conform Procedurii de efectuare a investigatiilor nr. 161/09.10.2018 si in baza Legii 190/2018

In cazul in care o organizatie identifica o bresa de securitate, daca sunt afectate date cu caracter personale, organizatia are obligatia de a notifica fara intarziere, in maxim 72 de ore, Autoritatea de supraveghere compenenta (ANSPDCP pentru Romania), in caz contrar aceasta risca sanctiuni financiare severe.

GDPR defineste o ÔÇ×incalcare a datelor cu caracter personalÔÇŁ la articolul 4 alineatul (12):

ÔÇ×O incalcare a securitatii care duce la distrugerea, pierderea, modificarea, dezvaluirea neautorizata sau accesul la datele personale transmise, stocate sau prelucrate in alt mod, in mod accidental sau ilegalÔÇŁ.

In conformitate cu Regulamentul General al UE privind protectia datelor ÔÇô ÔÇ×GDPRÔÇŁ ÔÇô incalcarile de date cu caracter personal care pot duce la riscul de vatamare a persoanelor afectate trebuie sa fie notificate organismelor de reglementare a datelor. In cazul in care incalcarea este susceptibila sa genereze un risc ridicat de vatamare, persoanele vizate afectate trebuie, de asemenea, sa fie instiintate.

Exista un termen foarte scurt pentru notificarea autoritatilor de reglementare in domeniul protectiei datelor. Organizatiile care determina scopurile si mijloacele de prelucrare a datelor cu caracter personal trebuie sa notifice incalcarile datelor cu caracter personal fara intarzieri nejustificate si, daca este posibil, nu mai mult de 72 de ore dupa ce au luat cunostinta de aceasta.

In cazul in care se declanseaza obligatia de notificare a persoanelor afectate, aceste notificari trebuie efectuate fara intarzieri nejustificate.

Urmareste noutatile GDPR
Acest articol a fost publicat în Servicii GDPR. Salvează legătura permanentă.


´╗┐

Pentru a evita sanc╚Ťiuni uria╚Öe financiare ╚Öi de imagine v─â recomand─âm s─â verifica╚Ťi GRATUIT online dac─â compania / institu╚Ťia dvs. trebuie s─â fie conform─â cu prevederile impuse de GDPR (Regulamentul European 679/2016 & Legea 190/2018) ╚Öi dac─â trebuie s─â externaliza╚Ťi un DPO sau s─â ave╚Ťi desemnat intern o persoan─â pe pozi╚Ťia de DPO Responsabil cu protec╚Ťia datelor cu caracter personal, specializat ulterior prin urmarea unui Curs DPO Autorizat Certificat.


Dac─â ├«nt├ómpina╚Ťi greut─â╚Ťi ├«n implementarea GDPR, pute╚Ťi apela la echipa de speciali╚Öti GDPR sau pute╚Ťi cotracta serviciile profesionale de consultan╚Ť─â GDPR de specialitate.


Pentru a v─â sprijini, , echipa de speciali╚Öti GDPR v─â pune la dipozi╚Ťie setul de instrumente necesare pentru realizare evalu─ârii de impact DPIA (politica, procedura, formular, raportul privind analiza impactului, soft de realizare evaluare de impact, etc) ├«mpreun─â cu instruc╚Ťiuni ╚Öi sfaturi practice, ╚Öabloanele si alte evaluari DPIA completate ca exemplu, pentru a v─â ajuta s─â ├«n╚Ťelegeti ce trebuie realizat pentru a desf─â╚Öura o evaluare de imact conform prevederilor GDPR ╚Öi prevederilor Deciziei 174/2018 emise de ANSPDCP.



Profita de oferta si comanda acum Kit GDPR COMPLET 2020 format din 12 Kituri GDPR cu peste 200 documente + gratuit alte 145 documente si software gratuit
Kit GDPR Masuri tehnice si organizatorice impuse de legislatia protectiei datelor Regulamentul EU 678/2016 si Legea 190/2018
Consultanta de urgenta SOS GDPR ÔÇô asistenta de specialtate in domeniul protectiei datelor personale
Kit GDPR DSAR ÔÇô 31 Politici si Proceduri, Registre, Diagrame, Documente obligatorii pentru conformarea la prevederile GDPR Art.12,15-22
Kit GDPR 67 de Politici si Proceduri obligatorii pentru conformitatea la Regulamentul EU 679/2016
Kit GDPR Site web ONLINE recomandat pentru Aplicatii, Site-uri web, Bloguri si Magazine online pentru conformitatea la Regulamentul EU 679/2016 si Legea 190/2018
Curs DPO certificat GDPR conform cod COR 242231 + Kit pt DPO + Schema Implementare GDPR conform prevederilor Regulamentul EU 679/2016 si Legea 190/2018 conform cod COR 242231
Kit GDPR Site web ONLINE recomandat pentru Aplicatii, Site-uri web, Bloguri si Magazine online pentru conformitatea la Regulamentul EU 679/2016 si Legea 190/2018