Serviciul consultanta de urgenta SOS GDPR

Ai o problema? Ai o bresa sau un incident d securitate? In 72 de ore trebuie sa o raportezi! Comanda chiar acum serviciul consultanță de urgență S.O.S. GDPR

Serviciul consultanta de urgenta SOS GDPR  ofera suportul in desfasurarea activitatii organizatiilor din punct de vedere al protectiei datelor cu caracter personal, sustine activitatea si actiunile prin care acestea trebuie sa notifice sau sa raspunda solicitarilor si investigatiilor din partea Autoritatilor competente (inclusiv ANSPDCP), precum si pentru verificarea si recomandarea de masuri tehnice si organizatorice pentru mentinerea unui grad adecvat de conformitate la Regulamentul European 679/2016.

Serviciul consultanta de urgenta SOS GDPR vine in sprijinul organizatiei prin acordara de consultanta de specialitate in domeniul protectiei datelor cu caracter personal, respectarii si conformarii la prevederile Regulamentului European 679/2016, precum si a legislatiei nationale din acest domeniu.

In urma multiplelor solicitari venite din partea participantilor la cursurile de formare DPO Responsabil cu protectia datelor, de Initiere in GDPR si de formare continua Incidente de securitate GDPR & CyberSecurity, organizate de compania noastra impreuna cu Catedra Internationala Onorifica ”Jean Bart” (realizata impreuna cu Academia Romana), a clientilor nostri pe care i-am asistat in implementarea GDPR, precum si pentru a veni in ajutorul dumneavoastra, va punem la dispozitie un nou serviciu de suport si consultanta de specialitate in domeniul protectiei datelor cu caracter personal.

Formularea unei notificări sau răspunderea la solicitările transmise de Autoritatea de supraveghere ANSPDCP, sunt chestiuni foarte importante și acestea trebuie realizate într-un mod profesionst și adecvat pentru a putea susține organizația și evita sancțiuni majore. Întârzirerea prezentării răspunsului generează o penalizare în valoare de 3000 lei pentru fiecare zi cu care a fost depășit termenul trasat de Autoritate. Dacă considerați oportun, profitati de acest produs și utilizati echipa de specialiști din domeniu protectiei datelor a Euro Market Solutions pentru a vă îndruma și susține în astfel de situații.

Aria de acoperire a serviciilor consultanta de urgenta SOS GDPR vizeaza urmatoarele:

  • Formularea adecvata de Notificari privind incalcari, brese, incidente de securitate a datelor personale;
  • Consultanta, evaluari, investigatii, masuri corective, plan remediere – tratamemt pentru incidentele de securitate;
  • Formularea adecvata a raspunsului pentru investigatiile si solicitarile Autoritatilor competente;
  • DSAR – Investigatii, validare, formularea raspunsurilor corespunzatoare pentru persoanele vizate in cazul exercitarii drepturilor sale sau a unor incidente de securitate.
  • Contestatii, cai de atac (procese verbale, investigatii, masuri, sanctiuni, etc.);

Caracteristici ale serviciului consultanta de urgenta SOS GDPR

Serviciile se vor presta la distanta, dar implica comunicarea telefonica si prin email;
Serviciul SOS GDPR include un numar de 5 ore de consultanta;
Eventualele ore suplimentare sunt taxate cu 450 lei/ora;
Eventualele costuri de deplasare sunt suportate de beneficiar.
In cel mai scurt timp posibil, un reprezentant al echipei noastre de specialisti va contacta persoana care achizitionat produsul pentru a stabili detaliile necesare oferirii serviciilor consultanta de urgenta GDPR.
Pentru alte arii de acoperire puteti sa ne contactati si impreuna identificam o solutie viabila.

Serviciul consultanta de urgenta SOS GDPR ofera suportul in desfasurarea activitatii organizatiilor din punct de vedere al protectiei datelor cu caracter personal, sustine activitatea si actiunile prin care acestea trebuie sa notifice sau sa raspunda solicitarilor si investigatiilor din partea Autoritatilor competente (inclusiv ANSPDCP), precum si pentru verificarea si recomandarea de masuri tehnice si organizatorice pentru mentinerea unui grad adecvat de conformitate la Regulamentul European 679/2016.

Incepand cu luna Iulie 2019, Autoritatea de supraveghere din Romania, A.N.S.P.D.C.P. a aplicat sanctiuni prin amenzi pe care le-a facut publice: 130.000 euro unei banci, 15.000 euro unui hotel, 3.000 euro unui site web, 20.000 euro unei societati comerciale si 150.000 unei alte banci.

Autoritatea a programat si demarat aproape 400 de controale inopinate la entitatile publice si private in care vor si au fost verificate masurile intreprinse, modul in care se realizeaza procesarea si este asigurata protectia si confidentialitatea datelor detinute conform Procedurii de efectuare a investigatiilor nr. 161/09.10.2018 si in baza Legii 190/2018

In cazul in care o organizatie identifica o bresa de securitate, daca sunt afectate date cu caracter personale, organizatia are obligatia de a notifica fara intarziere, in maxim 72 de ore, Autoritatea de supraveghere compenenta (ANSPDCP pentru Romania), in caz contrar aceasta risca sanctiuni financiare severe.

GDPR defineste o „incalcare a datelor cu caracter personal” la articolul 4 alineatul (12):

„O incalcare a securitatii care duce la distrugerea, pierderea, modificarea, dezvaluirea neautorizata sau accesul la datele personale transmise, stocate sau prelucrate in alt mod, in mod accidental sau ilegal”.

In conformitate cu Regulamentul General al UE privind protectia datelor – „GDPR” – incalcarile de date cu caracter personal care pot duce la riscul de vatamare a persoanelor afectate trebuie sa fie notificate organismelor de reglementare a datelor. In cazul in care incalcarea este susceptibila sa genereze un risc ridicat de vatamare, persoanele vizate afectate trebuie, de asemenea, sa fie instiintate.

Exista un termen foarte scurt pentru notificarea autoritatilor de reglementare in domeniul protectiei datelor. Organizatiile care determina scopurile si mijloacele de prelucrare a datelor cu caracter personal trebuie sa notifice incalcarile datelor cu caracter personal fara intarzieri nejustificate si, daca este posibil, nu mai mult de 72 de ore dupa ce au luat cunostinta de aceasta.

In cazul in care se declanseaza obligatia de notificare a persoanelor afectate, aceste notificari trebuie efectuate fara intarzieri nejustificate.

Acest articol a fost publicat în Informații utile. Salvează legătura permanentă.



Pentru a evita sancțiuni uriașe financiare și de imagine vă recomandăm să verificați GRATUIT online dacă compania / instituția dvs. trebuie să fie conformă cu prevederile impuse de GDPR (Regulamentul European 679/2016 & Legea 190/2018) și dacă trebuie să externalizați un DPO sau să aveți desemnat intern o persoană pe poziția de DPO Responsabil cu protecția datelor cu caracter personal, specializat ulterior prin urmarea unui Curs DPO Autorizat Certificat.


Dacă întâmpinați greutăți în implementarea GDPR, puteți apela la echipa de specialiști GDPR sau puteți cotracta serviciile profesionale de consultanță GDPR de specialitate.


Pentru a vă sprijini, , echipa de specialiști GDPR vă pune la dipoziție setul de instrumente necesare pentru realizare evaluării de impact DPIA (politica, procedura, formular, raportul privind analiza impactului, soft de realizare evaluare de impact, etc) împreună cu instrucțiuni și sfaturi practice, șabloanele si alte evaluari DPIA completate ca exemplu, pentru a vă ajuta să înțelegeti ce trebuie realizat pentru a desfășura o evaluare de imact conform prevederilor GDPR și prevederilor Deciziei 174/2018 emise de ANSPDCP.