Curs Incidente de securitate GDPR & CyberSecurity – Abordare, Evaluare, Preventie, Actiune, Cai de atac

Avem vești bune pentru dumneavoastră: având în vedere aplicarea noului Regulament EU de Cybersecurity nr. 881/2019, am pregătit un nou curs care va aprofunda prevenirea și combaterea incidentelor de securitate GDPR și CyberSecurity, prezentand modalități de Abordare, Evaluare, Prevenție, Acțiune, Căi de atac. 

Cursul Incidente de securitate GDPR & CyberSecurity – Abordare, Evaluare, Prevenție, Acțiune, Căi de atac (Breșe de securitate GDPR / Incidente Securitate GDPR) se prezintă ca un curs inter-disciplinar și preponderent practic ce se încadrează în recomandarea Comisiei Europene pentru ”long life learning education” – învățare continuă pe tot parcursul vieții, abordând prevederile legislației de securitate informatică și de protecție a datelor cu caracter personal, Regulamentul EU 679/2018 GDPR și Regulament EU 881/2019 CyberSecurity 

Cursul ”Incidente de securitate GDPR & CyberSecurity” vă instruiește pentru a putea preveni și combate breșele sau incidentele de securitate GDPR și vă oferă toate informațiile necesare pentru gestionarea relației cu Autoritatea de Supraveghere A.N.S.P.D.C.P., prezintă indicații cu privire la formularea răspunsurilor la solicitările autorității, modalități de contestare și căi de atac. 

De asemenea, sunt prezentate noțiuni de CyberSecurity, legislație, obligații și sancțiuni, soluții și aplicații software, decriptoare ransome, moduri de operare și de atac, metode și recomandări de prevenție, testare și fortificare a sistemului informatic. Siguranța cibernetică eficientă reduce riscul atacurilor și protejează împotriva exploatării neautorizate a sistemelor, a rețelelor și a tehnologiilor, protejând astfel datele cu caracter personal, de afaceri sau sensibile deținute de organizație. Abordând soluțiile propuse puteți demonstra conformitatea la prevederile legislative.  

5 articole din GDPR recomandă ca și DPO-ul să urmeze acest curs
Prin participarea angajaților la acest curs, instituția/compania va putea demonstra conformitatea cu Art. 39 alin (1) lit. b) și îndeplinirea prevederilor Art. 32, 33, 34 și 38 din Regulamentul EU 679/2016 – GDPR. 

Cursul ”Incidente de securitate GDPR & CyberSecurity” este recomandat și pentru persoanele care asigură poziția de DPO – Responsabil cu Protecția Datelor pentru a-și îmbunătăți competențele în activitatea acestora, aprofundând și descoperind soluții privind prevenția și combaterea incidentelor de securitate GDPR, răspunsurile la solicitările înaintate de Autoritatea de Supraveghere, noțiuni și implicații ale securității cibernetice, etc. 

IMPORTANT: Prin obținerea Certificatului de Absolvire a cursului ”Incidente de securitate GDPR & CyberSecurity”, atât persoana desemnată ca DPO, cât și organizația Dvs. va putea demonstra respectarea prevederilor Art. 38 (2) din Regulamentul European 679/2016 – GDPR privind instruirea și formarea continuă a acestei persoane.  
Tematica cursului
Cursul ”Incidente de securitate GDPR & CyberSecurity” este structurat în 4 module și poate fi parcurs pe durata a 4 zile, încheindu-se cu evaluarea asimilării materiei și emiterea Certificatului de Absolvire.

Modulul 1 – CyberSecurity
Noțiuni generale și statistici, echipamente IoT-uri, atacuri de răscumpărare – ransomware, analiza aprofundata a modului de prospectare și realizarea a atacului pentru a putea identifica un atac, testele de penetrare a sistemelor informatice.
Modulul 2 – Incidente de securitate GDPR
Identificare, analiza, riscuri, consecințe, investigații interne, notificare autorități, responsabilități, exemple de breșe/incidente de securitate, asigurări GDPR & Cibernetice.
Modulul 3 – Autorități pentru aplicarea GDPR & CyberSecurity
Modul de acționare, de notificare, cum se formulează un răspuns, ce se așteaptă de la un răspuns, cum desfășoară investigațiile autoritățile, termene de prescripții, sancțiuni și căi de atac, legislație aplicabilă națională și europeană, exemple de sancțiuni aplicate.
Modulul 4 – Laborator – programe și documente practice și tehnice
Politica gestionare incidente de securitate, Echipa de intervenție, Plan de supraviețuire, Check-list-uri avansate de CyberSecurity, Soluții software de testare sistem informatic, Recomandări soluții de securitate.  
Avantajele participanților
Catedra Internațională Onorifică ”Jean Bart” (CIO-SUERD) oferă participanților la acest curs, un discount de 10% pentru înscrierea la oricare alte cursuri din portofoliul său.
Euro Market Solutions oferă participanților la acest curs, un discount de 10% pentru prima comandă plasată de pe siteul www.KitGDPR.ro
Cursanții Catedrei Internațională Onorifică ”Jean Bart” (CIO-SUERD) se bucură de un discount de 10% la participarea la acest curs.

Costurile de participare
Cost promoțional de participare: 859 lei/per participant 

Formular de înscriere: https://www.cursdpo.ro/formular7
Mai multe detalii: https://www.cursdpo.ro/cybersecurity 
Pentru plata în rate: https://www.emag.ro/curs-incidente-de-securitate-gdpr-abordare-evaluare-preventie-brese-si-incidente-de-securitate-cisgdpr/pd/DXGN6RBBM/

Informații suplimentare
În cazul unui incident de securitate GDPR, Autoritatea de supraveghere competentă (română sau europeană), poate aplica amenzi care pot ajunge până la 4% din cifra de afaceri globală sau echivalentul a 20 de Milioane de Euro. 
 În perioada 2018-2019 la Autoritatea de supraveghere națională au fost raportate 391 de incidente de securitate GDPR, care s-au soldat cu 391 de investigații din partea ANSPDCP.La nivel european, numărul incidentelor de securitate GDPR raportate a fost mult mai mare, inclusiv numărul amenzilor aplicate, pornind de la mii de euro al zeci de milioane de euro.Peste ocean, orașul Baltimore – USA, din cauza unei acțiuni de tip ransome, a suferit prejudicii de 18 Milioane de dolari. în Europa exista o persoana care a fost condamnata la închisoare cu executare pentru o încălcare a GDPR.
Operatorii de date cu caracter personal au obligația de a raporta în mod obligatoriu în maxim 72 de ore de la producerea oricărui incident de securitate care afectează date cu caracter personal. 

 Rețineți faptul că, un incident de securitate GDPR poate fi generat de o breșă de securitate, un incident de securitate sau pur și simplu neglijenta unui angajat (exemplu: un click, pierderea unui stick, unui telefon, unui laptop, furnizarea unui ID de acces local sau de la distanță, etc).

Din cauza unui click greșit, a fost generat un incident ce a dus compania Maersk aproape de faliment, generând pierderi comerciale de 300 milioane de dolari. 

În cazul în care organizația este subiectul unei investigații va trebui să puteți oferi detaliile solicitate de Autoritatea de supraveghere într-un timp scurt (5-10 zile), fiecare zi de întârziere fiind sancționată cu amendă de 3.000 lei pe zi de întârziere de către A.N.S.P.D.C.P. 

Există o epidemie de încălcări a datelor în aceste zile, iar pagubele și costurile generate de încălcări continuă să crească. Cu cât este mai conștientă și mai vigilentă forța de muncă, cu atât mai puțini indivizi care ar putea face ceva neglijent și cu atât mai mulți indivizi care ar putea detecta o încălcare mai devreme. Cele mai multe încălcări ale datelor sunt ușor de prevenit. După revizuirea a peste 1000 de încălcări ale datelor cu caracter personal, un studiu a constatat că mai mult de 90% dintre acestea ar fi putut fi evitate. 

Potrivit unui sondaj , „42% dintre respondenți au declarat că educația în materie de securitate și conștientizarea noilor angajați a jucat un rol în descurajarea atacurilor potențiale”. În cadrul acestui sondaj, 77% dintre profesioniștii IT au declarat că forța de muncă reprezintă cea mai slabă verigă în securitatea datelor.

Vă invităm să nu întârziați și să profitați chiar acum de oferta programului de formare, consiliere și sprijin furnizat de Catedra Internațională Onorifică ”Jean Bart” (CIO-SUERD) cu sprijinul tehnic și logistic al Euro Market Solutions. Certificarea absolvenților este asigurată prin CIO-SUERD, proiect în parteneriat cu Academia Română, fondat în anul 2012, proiect ce se bucură de un număr de peste 750 de absolvenți.

Spre edificare, vă rugăm să primiți atașat oferta noastră, iar pentru informații suplimentare puteți consulta site-ul https://www.cursdpo.ro/cybersecurity    

Vă stăm la dispoziție pentru orice detalii.

Cu stimă,
Prof. Sever AVRAM
Coordonator General CIO-SUERD
________________________________________________________
CIO-SUERD – C/o EUROLINK – Casa Europei
Tel./fax: (004.021) 230.49.97; 231.52.88

Cum întâmpinăm investigațiile Autorității

Pentru a vă pregăti să tratați corespunzător și sa răspundeți în cazul unei investigații din partea Autorității de Supraveghere vă recomandăm parcurgerea Cursului Incidente de securitate GDPR & CyberSecurity – Abordare, Evaluare, Prevenție, Acțiune, Căi de atac – curs ce vă pregătește pentru astfel de situații sau aplelați la serviciile practicanților din domeniul protecției datelor personale – Consultanță de urgență SOS GDPR.

Citiți acum și despre



Acest articol a fost publicat în Informații utile și etichetat cu , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.




Pentru a evita sancțiuni uriașe financiare și de imagine vă recomandăm să verificați GRATUIT online dacă compania / instituția dvs. trebuie să fie conformă cu prevederile impuse de GDPR (Regulamentul European 679/2016 & Legea 190/2018) și dacă trebuie să externalizați un DPO sau să aveți desemnat intern o persoană pe poziția de DPO Responsabil cu protecția datelor cu caracter personal, specializat ulterior prin urmarea unui Curs DPO Autorizat Certificat.


Dacă întâmpinați greutăți în implementarea GDPR, puteți apela la echipa de specialiști GDPR sau puteți cotracta serviciile profesionale de consultanță GDPR de specialitate.


Pentru a vă sprijini, , echipa de specialiști GDPR vă pune la dipoziție setul de instrumente necesare pentru realizare evaluării de impact DPIA (politica, procedura, formular, raportul privind analiza impactului, soft de realizare evaluare de impact, etc) împreună cu instrucțiuni și sfaturi practice, șabloanele si alte evaluari DPIA completate ca exemplu, pentru a vă ajuta să înțelegeti ce trebuie realizat pentru a desfășura o evaluare de imact conform prevederilor GDPR și prevederilor Deciziei 174/2018 emise de ANSPDCP.


Noul Kit GDPR COMPLET 2019 format din 8 Toolkituri GDPR – peste 180 documente + gratuit 145 documente si software gratuit
Kit GDPR Masuri tehnice si organizatorice impuse de legislatia protectiei datelor Regulamentul EU 678/2016 si Legea 190/2018
Consultanta de urgenta SOS GDPR – asistenta de specialtate in domeniul protectiei datelor personale
Kit GDPR DSAR – 31 Politici si Proceduri, Registre, Diagrame, Documente obligatorii pentru conformarea la prevederile GDPR Art.12,15-22
Kit GDPR 67 de Politici si Proceduri obligatorii pentru conformitatea la Regulamentul EU 679/2016
Kit GDPR Site web ONLINE recomandat pentru Aplicatii, Site-uri web, Bloguri si Magazine online pentru conformitatea la Regulamentul EU 679/2016 si Legea 190/2018
Curs DPO certificat GDPR conform cod COR 242231 + Kit pt DPO + Schema Implementare GDPR conform prevederilor Regulamentul EU 679/2016 si Legea 190/2018 conform cod COR 242231
Kit GDPR Site web ONLINE recomandat pentru Aplicatii, Site-uri web, Bloguri si Magazine online pentru conformitatea la Regulamentul EU 679/2016 si Legea 190/2018