Curs Incidente de securitate GDPR & CyberSecurity – Abordare, Evaluare, Preventie, Actiune, Cai de atac

Avem ve╚Öti bune pentru dumneavoastr─â: av├ónd ├«n vedere aplicarea noului Regulament EU de Cybersecurity nr. 881/2019, am preg─âtit un nou curs care va aprofunda prevenirea ╚Öi combaterea incidentelor de securitate GDPR ╚Öi CyberSecurity, prezentand modalit─â╚Ťi de Abordare, Evaluare, Preven╚Ťie, Ac╚Ťiune, C─âi de atac. 

Cursul Incidente de securitate GDPR & CyberSecurity – Abordare, Evaluare, Preven╚Ťie, Ac╚Ťiune, C─âi de atac (Bre╚Öe de securitate GDPR / Incidente Securitate GDPR) se prezint─â ca un curs inter-disciplinar ╚Öi preponderent practic ce se ├«ncadreaz─â ├«n recomandarea Comisiei Europene pentru ÔÇŁlong life learning educationÔÇŁ – ├«nv─â╚Ťare continu─â pe tot parcursul vie╚Ťii, abord├ónd prevederile legisla╚Ťiei de securitate informatic─â ╚Öi de protec╚Ťie a datelor cu caracter personal, Regulamentul EU 679/2018 GDPR ╚Öi Regulament EU 881/2019 CyberSecurity 

Cursul ÔÇŁIncidente de securitate GDPR & CyberSecurityÔÇŁ v─â instruie╚Öte pentru a putea preveni ╚Öi combate bre╚Öele sau incidentele de securitate GDPR ╚Öi v─â ofer─â toate informa╚Ťiile necesare pentru gestionarea rela╚Ťiei cu Autoritatea de Supraveghere A.N.S.P.D.C.P., prezint─â indica╚Ťii cu privire la formularea r─âspunsurilor la solicit─ârile autorit─â╚Ťii, modalit─â╚Ťi de contestare ╚Öi c─âi de atac. 

De asemenea, sunt prezentate no╚Ťiuni de CyberSecurity, legisla╚Ťie, obliga╚Ťii ╚Öi sanc╚Ťiuni, solu╚Ťii ╚Öi aplica╚Ťii software, decriptoare ransome, moduri de operare ╚Öi de atac, metode ╚Öi recomand─âri de preven╚Ťie, testare ╚Öi fortificare a sistemului informatic. Siguran╚Ťa cibernetic─â eficient─â reduce riscul atacurilor ╚Öi protejeaz─â ├«mpotriva exploat─ârii neautorizate a sistemelor, a re╚Ťelelor ╚Öi a tehnologiilor, protej├ónd astfel datele cu caracter personal, de afaceri sau sensibile de╚Ťinute de organiza╚Ťie. Abord├ónd solu╚Ťiile propuse pute╚Ťi demonstra conformitatea la prevederile legislative.  

5 articole din GDPR recomandă ca și DPO-ul să urmeze acest curs
Prin participarea angaja╚Ťilor la acest curs, institu╚Ťia/compania va putea demonstra conformitatea cu Art. 39 alin (1) lit. b) ╚Öi ├«ndeplinirea prevederilor Art. 32, 33, 34 ╚Öi 38 din Regulamentul EU 679/2016 – GDPR. 

Cursul ÔÇŁIncidente de securitate GDPR & CyberSecurityÔÇŁ este recomandat ╚Öi pentru persoanele care asigur─â pozi╚Ťia de DPO – Responsabil cu Protec╚Ťia Datelor pentru a-╚Öi ├«mbun─ât─â╚Ťi competen╚Ťele ├«n activitatea acestora, aprofund├ónd ╚Öi descoperind solu╚Ťii privind preven╚Ťia ╚Öi combaterea incidentelor de securitate GDPR, r─âspunsurile la solicit─ârile ├«naintate de Autoritatea de Supraveghere, no╚Ťiuni ╚Öi implica╚Ťii ale securit─â╚Ťii cibernetice, etc. 

IMPORTANT: Prin ob╚Ťinerea Certificatului de Absolvire a cursului ÔÇŁIncidente de securitate GDPR & CyberSecurityÔÇŁ, at├ót persoana desemnat─â ca DPO, c├ót ╚Öi organiza╚Ťia Dvs. va putea demonstra respectarea prevederilor Art. 38 (2) din Regulamentul European 679/2016 – GDPR privind instruirea ╚Öi formarea continu─â a acestei persoane.  
Tematica cursului
Cursul ÔÇŁIncidente de securitate GDPR & CyberSecurityÔÇŁ este structurat ├«n 4 module ╚Öi poate fi parcurs pe durata a 4 zile, ├«ncheindu-se cu evaluarea asimil─ârii materiei ╚Öi emiterea Certificatului de Absolvire.

Modulul 1 – CyberSecurity
No╚Ťiuni generale ╚Öi statistici, echipamente IoT-uri, atacuri de r─âscump─ârare ÔÇô ransomware, analiza aprofundata a modului de prospectare ╚Öi realizarea a atacului pentru a putea identifica un atac, testele de penetrare a sistemelor informatice.
Modulul 2 – Incidente de securitate GDPR
Identificare, analiza, riscuri, consecin╚Ťe, investiga╚Ťii interne, notificare autorit─â╚Ťi, responsabilit─â╚Ťi, exemple de bre╚Öe/incidente de securitate, asigur─âri GDPR & Cibernetice.
Modulul 3 ÔÇô Autorit─â╚Ťi pentru aplicarea GDPR & CyberSecurity
Modul de ac╚Ťionare, de notificare, cum se formuleaz─â un r─âspuns, ce se a╚Öteapt─â de la un r─âspuns, cum desf─â╚Öoar─â investiga╚Ťiile autorit─â╚Ťile, termene de prescrip╚Ťii, sanc╚Ťiuni ╚Öi c─âi de atac, legisla╚Ťie aplicabil─â na╚Ťional─â ╚Öi european─â, exemple de sanc╚Ťiuni aplicate.
Modulul 4 ÔÇô Laborator ÔÇô programe ╚Öi documente practice ╚Öi tehnice
Politica gestionare incidente de securitate, Echipa de interven╚Ťie, Plan de supravie╚Ťuire, Check-list-uri avansate de CyberSecurity, Solu╚Ťii software de testare sistem informatic, Recomand─âri solu╚Ťii de securitate.  
Avantajele participan╚Ťilor
Catedra Interna╚Ťional─â Onorific─â ÔÇŁJean BartÔÇŁ (CIO-SUERD) ofer─â participan╚Ťilor la acest curs, un discount de┬á10% pentru ├«nscrierea┬ála oricare alte cursuri din portofoliul s─âu.
EuroMarket.ro┬áofer─â participan╚Ťilor la acest curs,┬áun discount de 10% pentru prima comand─â┬áplasat─â┬áde pe siteul┬áwww.KitGDPR.ro
Cursan╚Ťii Catedrei Interna╚Ťional─â Onorific─â ÔÇŁJean BartÔÇŁ (CIO-SUERD)┬áse bucur─â de un discount de 10% la participarea la acest curs.

Costurile de participare
Cost promo╚Ťional de participare:┬á859 lei/per participant┬á

Formular de înscriere: https://www.cursdpo.ro/formular7
Mai multe detalii: https://www.cursdpo.ro/cybersecurity 
Pentru plata în rate: https://www.emag.ro/curs-incidente-de-securitate-gdpr-abordare-evaluare-preventie-brese-si-incidente-de-securitate-cisgdpr/pd/DXGN6RBBM/

Informa╚Ťii suplimentare
În cazul unui incident de securitate GDPR, Autoritatea de supraveghere competentă (română sau europeană), poate aplica amenzi care pot ajunge până la 4% din cifra de afaceri globală sau echivalentul a 20 de Milioane de Euro. 
┬á├Än perioada 2018-2019 la Autoritatea de supraveghere na╚Ťional─â au fost raportate 391 de incidente de securitate GDPR, care s-au soldat cu 391 de investiga╚Ťii din partea ANSPDCP.La nivel european, num─ârul incidentelor de securitate GDPR raportate a fost mult mai mare, inclusiv num─ârul amenzilor aplicate, pornind de la mii de euro al zeci de milioane de euro.Peste ocean, ora╚Öul Baltimore – USA, din cauza unei ac╚Ťiuni de tip ransome, a suferit prejudicii de 18 Milioane de dolari. ├«n Europa exista o persoana care a fost condamnata la ├«nchisoare cu executare pentru o ├«nc─âlcare a GDPR.
Operatorii de date cu caracter personal au obliga╚Ťia de a raporta ├«n mod obligatoriu ├«n maxim 72 de ore de la producerea oric─ârui incident de securitate care afecteaz─â date cu caracter personal.┬á

┬áRe╚Ťine╚Ťi faptul c─â, un incident de securitate GDPR poate fi generat de o bre╚Ö─â de securitate, un incident de securitate sau pur ╚Öi simplu neglijenta unui angajat (exemplu: un click, pierderea unui stick, unui telefon, unui laptop, furnizarea unui ID de acces local sau de la distan╚Ť─â, etc).

Din cauza unui click greșit, a fost generat un incident ce a dus compania Maersk aproape de faliment, generând pierderi comerciale de 300 milioane de dolari. 

├Än cazul ├«n care organiza╚Ťia este subiectul unei investiga╚Ťii va trebui s─â pute╚Ťi oferi detaliile solicitate de Autoritatea de supraveghere ├«ntr-un timp scurt (5-10 zile), fiecare zi de ├«nt├órziere fiind sanc╚Ťionat─â cu amend─â de 3.000 lei pe zi de ├«nt├órziere de c─âtre A.N.S.P.D.C.P.┬á

Exist─â o epidemie de ├«nc─âlc─âri a datelor ├«n aceste zile, iar pagubele ╚Öi costurile generate de ├«nc─âlc─âri continu─â s─â creasc─â. Cu c├ót este mai con╚Ötient─â ╚Öi mai vigilent─â for╚Ťa de munc─â, cu at├ót mai pu╚Ťini indivizi care ar putea face ceva neglijent ╚Öi cu at├ót mai mul╚Ťi indivizi care ar putea detecta o ├«nc─âlcare mai devreme. Cele mai multe ├«nc─âlc─âri ale datelor sunt u╚Öor de prevenit. Dup─â revizuirea a peste 1000 de ├«nc─âlc─âri ale datelor cu caracter personal, un studiu a constatat c─â mai mult de 90% dintre acestea ar fi putut fi evitate.┬á

Potrivit unui sondaj , „42% dintre responden╚Ťi au declarat c─â educa╚Ťia ├«n materie de securitate ╚Öi con╚Ötientizarea noilor angaja╚Ťi a jucat un rol ├«n descurajarea atacurilor poten╚Ťiale”. ├Än cadrul acestui sondaj, 77% dintre profesioni╚Ötii IT au declarat c─â for╚Ťa de munc─â reprezint─â cea mai slab─â verig─â ├«n securitatea datelor.

V─â invit─âm s─â nu ├«nt├órzia╚Ťi ╚Öi s─â profita╚Ťi chiar acum de oferta programului de formare, consiliere ╚Öi sprijin furnizat de┬áCatedra Interna╚Ťional─â Onorific─â ÔÇŁJean BartÔÇŁ┬á(CIO-SUERD) cu sprijinul tehnic ╚Öi logistic al┬áEuroMarket.ro. Certificarea absolven╚Ťilor este asigurat─â prin CIO-SUERD, proiect ├«n parteneriat cu Academia Rom├ón─â, fondat ├«n anul 2012, proiect ce se bucur─â de un num─âr de peste 750 de absolven╚Ťi.

Spre edificare, v─â rug─âm s─â primi╚Ťi ata╚Öat oferta noastr─â, iar pentru informa╚Ťii suplimentare pute╚Ťi consulta site-ul┬áhttps://www.cursdpo.ro/cybersecurity┬á┬á ┬á

V─â st─âm la dispozi╚Ťie pentru orice detalii.

Cu stim─â,
Prof. Sever AVRAM
Coordonator General CIO-SUERD
________________________________________________________
CIO-SUERD – C/o EUROLINK – Casa Europei
Tel./fax: (004.021) 230.49.97; 231.52.88

Cum ├«nt├ómpin─âm investiga╚Ťiile Autorit─â╚Ťii

Pentru a v─â preg─âti s─â trata╚Ťi corespunz─âtor ╚Öi sa r─âspunde╚Ťi ├«n cazul unei investiga╚Ťii din partea Autorit─â╚Ťii de Supraveghere v─â recomand─âm parcurgerea Cursului Incidente de securitate GDPR & CyberSecurity – Abordare, Evaluare, Preven╚Ťie, Ac╚Ťiune, C─âi de atac – curs ce v─â preg─âte╚Öte pentru astfel de situa╚Ťii sau aplela╚Ťi la serviciile practican╚Ťilor din domeniul protec╚Ťiei datelor personale – Consultan╚Ť─â de urgen╚Ť─â SOS GDPR.

Citi╚Ťi acum ╚Öi despre



Urmareste noutatile GDPR
Acest articol a fost publicat ├«n Nout─â╚Ťi ╚Öi stiri GDPR ╚Öi etichetat cu , , , , , , , , , , , , . Salveaz─â leg─âtura permanent─â.


´╗┐

Pentru a evita sanc╚Ťiuni uria╚Öe financiare ╚Öi de imagine v─â recomand─âm s─â verifica╚Ťi GRATUIT online dac─â compania / institu╚Ťia dvs. trebuie s─â fie conform─â cu prevederile impuse de GDPR (Regulamentul European 679/2016 & Legea 190/2018) ╚Öi dac─â trebuie s─â externaliza╚Ťi un DPO sau s─â ave╚Ťi desemnat intern o persoan─â pe pozi╚Ťia de DPO Responsabil cu protec╚Ťia datelor cu caracter personal, specializat ulterior prin urmarea unui Curs DPO Autorizat Certificat.


Dac─â ├«nt├ómpina╚Ťi greut─â╚Ťi ├«n implementarea GDPR, pute╚Ťi apela la echipa de speciali╚Öti GDPR sau pute╚Ťi cotracta serviciile profesionale de consultan╚Ť─â GDPR de specialitate.


Pentru a v─â sprijini, , echipa de speciali╚Öti GDPR v─â pune la dipozi╚Ťie setul de instrumente necesare pentru realizare evalu─ârii de impact DPIA (politica, procedura, formular, raportul privind analiza impactului, soft de realizare evaluare de impact, etc) ├«mpreun─â cu instruc╚Ťiuni ╚Öi sfaturi practice, ╚Öabloanele si alte evaluari DPIA completate ca exemplu, pentru a v─â ajuta s─â ├«n╚Ťelegeti ce trebuie realizat pentru a desf─â╚Öura o evaluare de imact conform prevederilor GDPR ╚Öi prevederilor Deciziei 174/2018 emise de ANSPDCP.



Profita de oferta si comanda acum Kit GDPR COMPLET 2020 format din 12 Kituri GDPR cu peste 200 documente + gratuit alte 145 documente si software gratuit
Kit GDPR Masuri tehnice si organizatorice impuse de legislatia protectiei datelor Regulamentul EU 678/2016 si Legea 190/2018
Consultanta de urgenta SOS GDPR ÔÇô asistenta de specialtate in domeniul protectiei datelor personale
Kit GDPR DSAR ÔÇô 31 Politici si Proceduri, Registre, Diagrame, Documente obligatorii pentru conformarea la prevederile GDPR Art.12,15-22
Kit GDPR 67 de Politici si Proceduri obligatorii pentru conformitatea la Regulamentul EU 679/2016
Kit GDPR Site web ONLINE recomandat pentru Aplicatii, Site-uri web, Bloguri si Magazine online pentru conformitatea la Regulamentul EU 679/2016 si Legea 190/2018
Curs DPO certificat GDPR conform cod COR 242231 + Kit pt DPO + Schema Implementare GDPR conform prevederilor Regulamentul EU 679/2016 si Legea 190/2018 conform cod COR 242231
Kit GDPR Site web ONLINE recomandat pentru Aplicatii, Site-uri web, Bloguri si Magazine online pentru conformitatea la Regulamentul EU 679/2016 si Legea 190/2018