Arhive categorie: Amenzi Sancțiuni Măsuri GDPR

Va prezentam amenzile, sanctiunile si masurile aplicate pentru nerespectarea sau incalcarea prevederilor impuse de GDPR.





Proleasing Motors amendat cu 15000 euro pentru expunerea datelor a 436 clienti

Autoritatea Națională de Supraveghere a finalizat în data de 23.06.2020 o investigație la operatorul Proleasing Motors SRL și a constatat încălcarea dispozițiilor art. 32 alin. (1) și (2) din Regulamentul General privind Protecția Datelor. Operatorul Proleasing Motors SRL a fost sancționat … Continuă să citești

În categoria Amenzi Sancțiuni Măsuri GDPR | Etichete , , , , , | Lasă un comentariu

Enel Energie amendat cu 4000 euro pentru incalcare GDPR

Autoritatea Națională de Supraveghere a finalizat în data de 21.05.2020 o investigație la operatorul Enel Energie Muntenia SA și a constatat încălcarea dispozițiilor art. 32 din Regulamentul General privind Protecția Datelor. Operatorul Enel Energie Muntenia SA a fost sancționat contravențional cu … Continuă să citești

În categoria Amenzi Sancțiuni Măsuri GDPR | Etichete , , , | Lasă un comentariu

Telekom sanctionat cu amenda de 3000 euro pentru incalcarea GDPR

Autoritatea Națională de Supraveghere a finalizat în data de 23.04.2020 o investigație la operatorul Telekom Romania Communications SA și a constatat încălcarea dispozițiilor art. 32 din Regulamentul General privind Protecția Datelor. Operatorul Telekom Romania Communications SA a fost sancționat contravențional cu amendă în … Continuă să citești

În categoria Amenzi Sancțiuni Măsuri GDPR | Etichete , , | Lasă un comentariu

Estee Lauder Romania SRL amendat cu 3000 euro pentru incalcare GDPR

Autoritatea Națională de Supraveghere a finalizat în data de 10.04.2020 o investigație la operatorul Estee Lauder Romania SRL și a constatat că acesta a încălcat prevederile art. 6, art. 7 și art. 9 din Regulamentul General privind Protecția Datelor. Operatorul Estee Lauder Romania … Continuă să citești

În categoria Amenzi Sancțiuni Măsuri GDPR | Etichete , , , , , , | Lasă un comentariu

Amenda GDPR – 2500 Euro Uttis Industries srl

În luna iulie, Autoritatea Națională de Supraveghere a finalizat o investigație la operatorul UTTIS INDUSTRIES SRL și a constatat că acesta a încălcat prevederile art. 12 și art. 5 alin. (1) lit. c) coroborate cu art. 6 din Regulamentul (UE) 2016/679 … Continuă să citești

În categoria Amenzi Sancțiuni Măsuri GDPR | Etichete , , , , , , , , | Lasă un comentariu

Amenda GDPR Avocatnet.ro a fost sanctionat cu 9000 euro pentru incalcare GDPR

Autoritatea Națională de Supraveghere a finalizat în data de 26.09.2019 o investigație la INTELIGO MEDIA SA, constatând următoarele: Încălcarea prevederilor art. 5 alin. (1) lit. a) și b), art. 6 alin.(1) lit. a) și art. 7 din RGPD, ceea ce a condus … Continuă să citești

În categoria Amenzi Sancțiuni Măsuri GDPR | Etichete , , , , | Lasă un comentariu

150.000 euro – cea mai mare amenda pentru nerespectarea GDPR a fost aplicata Raiffeisen Bank

Autoritatea Națională de Supraveghere a finalizat în data de 01.10.2019 două investigații la operatorii Raiffeisen Bank S.A. și Vreau Credit S.R.L. constatând următoarele: Raiffeisen Bank S.A. a încălcat prevederile art. 32 alin. (4) coroborat cu art. 32 alin. (1) și alin. (2) din RGPD – GDPR, ceea ce … Continuă să citești

În categoria Amenzi Sancțiuni Măsuri GDPR | Lasă un comentariu

Amenda pentru ca nu a facut dovada obtinerii consimtamantului

Autoritatea Națională de Supraveghere, ANSPDCP a finalizat o investigație la operatorul Artmark Holding SRL și a constatat că acesta a încălcat prevederile art. 13 alin. (1) lit. q) din Legea nr. 506/2004, coroborat cu art. 13 alin. (5) din Legea nr. 506/2004 … Continuă să citești

În categoria Amenzi Sancțiuni Măsuri GDPR | Etichete , , , | Lasă un comentariu

Inca o amenda GDPR aplicata in Romania pentru CCTV si prelucrarea CNP-ului

În urma unei petiții depusă la ANSPDCP in luna iulie 2019, Autoritatea de supraveghere a demarat o investigație asupra operatorului Uttis Industries srl din care a reieșit faptul ca acesta a încălcat prevederile GDPR prin prelucrarea înregistrărilor video prin sistemul … Continuă să citești

În categoria Amenzi Sancțiuni Măsuri GDPR | Etichete , , , , , , , | Lasă un comentariu

Avocatoo amenda de 3000 Euro pentru o bresa GDPR – a treia amenda GDPR din Romania – adevarul din spate

Conform comunicatului de presă al Autorității de supraveghere ANSPDCP, în data de 5 iulie 2019 a fost finalizată o investigație în urma căreia a fost aplicată o sancțiune cu amendă în valoare de 3000 euro pentru operatorul siteului Avocatoo .ro … Continuă să citești

În categoria Amenzi Sancțiuni Măsuri GDPR | Etichete , , , , , , , , , , , , , , , , , , | Lasă un comentariu

Amenda GDPR Sanctiune cu amenda de 15.000 Euro pentru incalcarea GDPR de către un hotel al WTC Bucuresti

În data de 02.07.2019,  Autoritatea Națională de Supraveghere, ANSPDCP a finalizat încă o investigație la WORLD TRADE CENTER BUCHAREST S.A. și a constatat că operatorul a încălcat prevederile Art. 32 alin. (4) raportat la Art. 32 alin. (1) și alin. … Continuă să citești

În categoria Amenzi Sancțiuni Măsuri GDPR | Etichete , , , , , , , , , , , , , , , , , , | Lasă un comentariu

Amenda GDPR Unicredit 130.000 Euro amenda aplicata in ROMANIA catre ANSPDCP

UNICREDIT BANK S.A a fost sancționat contravențional cu amenda în cuantum de 613.912 lei, echivalentul în euro al sumei de 130.000 euro pentru că a încălcat prevederile art. 25 alin. (1) din Regulamentul (UE) 2016/679 – GDPR, de către Autoritatea … Continuă să citești

În categoria Amenzi Sancțiuni Măsuri GDPR | Etichete , , , , , , , , | Lasă un comentariu

Bilanț GDPR după 1 an de la aplicare

La doar câteva zile de la prima aniversare a aplicări GDPR, Consiliul European pentru Protecția Datelor a supravegheat Autoritățile de Supraveghere ale SEE și face bilanțul realizărilor Consiliului. Încă din prima zi de aplicare, primele cazuri transfrontaliere au fost înregistrate … Continuă să citești

În categoria Amenzi Sancțiuni Măsuri GDPR, Noutăți și stiri GDPR | Etichete , , , , , | Lasă un comentariu

ANSPDCP investigații soldate cu amenzi de 144.000 lei pentru Banca Comercială Română SA – conform hotărârilor judecătorești

În urma investigațiilor desfășurate de catre Autoritatea de supraveghere ANSPDCP, au fost aplicate măsuri corective și sancțiune cu amendă contravențională în valoare de 144.000 LEI aplicată operatorului Banca Comercială Română SA. Operatorul de date personale, Banca Comercială Română SA vizat … Continuă să citești

În categoria Amenzi Sancțiuni Măsuri GDPR | Etichete , , , , , , , , , , , , | Lasă un comentariu

ANSPDCP investigații soldate cu amenzi de 25.000 lei pentru Banca Românească SA – conform hotărârilor judecătorești

În urma investigațiilor desfășurate de catre Autoritatea de supraveghere ANSPDCP, au fost aplicate măsuri corective și sancțiune cu amendă contravențională în valoare de 25.000 LEI aplicată operatorului Banca Românească SA. Operatorul de date personale, Banca Românească SA vizat de această … Continuă să citești

În categoria Amenzi Sancțiuni Măsuri GDPR | Etichete , , , , , , , , , , , , | Lasă un comentariu

ANSPDCP investigație sancționată cu amendă aplicată ERB Retail Services IFN SA – conform hotărâre judecătorească

În urma investigațiilor desfășurate de catre Autoritatea de supraveghere ANSPDCP, au fost aplicate măsuri corective și sancțiune cu amendă contravențională în valoare de 10.000 LEI aplicată operatorului ERB Retail Services IFN SA. Operatorul de date personale, ERB Retail Services IFN … Continuă să citești

În categoria Amenzi Sancțiuni Măsuri GDPR | Etichete , , , , , , , , , , | Lasă un comentariu

ANSPDCP investigație sancționată cu amendă aplicată Easy Asset Management SA – conform hotărâre judecătorească

În urma investigațiilor desfășurate de catre Autoritatea de supraveghere ANSPDCP, au fost aplicate măsuri corective și sancțiune cu amendă contravențională în valoare de 25.000 LEI aplicată operatorului Easy Asset Management SA. Operatorul de date personale, Easy Asset Management SA vizat … Continuă să citești

În categoria Amenzi Sancțiuni Măsuri GDPR | Etichete , , , , , , , , , , | Lasă un comentariu

ANSPDCP investigație sancționată cu amendă aplicată Simplu Credit IFN SA – conform hotărâre judecătorească

În urma investigațiilor desfășurate de catre Autoritatea de supraveghere ANSPDCP, au fost aplicate măsuri corective și sancțiune cu amendă contravențională în valoare de 5.000 LEI aplicată operatorului Simplu Credit IFN SA. Operatorul de date personale, Simplu Credit IFN SA vizat … Continuă să citești

În categoria Amenzi Sancțiuni Măsuri GDPR | Etichete , , , , , , , , , , | Lasă un comentariu

ANSPDCP investigație sancționată cu amendă aplicată Bancpost SA – conform hotărâre judecătorească

În urma investigațiilor desfășurate de catre Autoritatea de supraveghere ANSPDCP, au fost aplicate măsuri corective și sancțiune cu amendă contravențională în valoare de 20.000 LEI aplicată operatorului Bancpost SA . Operatorul de date personale, Bancpost SA vizat de această investigație, … Continuă să citești

În categoria Amenzi Sancțiuni Măsuri GDPR | Etichete , , , , , , , , , , | Lasă un comentariu

ANSPDCP investigație sancționată cu amendă aplicată Verida Credit IFN SA – conform hotărâre judecătorească

În urma investigațiilor desfășurate de catre Autoritatea de supraveghere ANSPDCP, au fost aplicate măsuri corective și sancțiune cu amendă contravențională în valoare de 17.000 LEI aplicată operatorului Verida Credit IFN SA. Operatorul de date personale, Verida Credit IFN SA vizat … Continuă să citești

În categoria Amenzi Sancțiuni Măsuri GDPR | Etichete , | Lasă un comentariu

ANSPDCP investigație sancționată cu amendă aplicată ECO Private Services SRL – conform hotărâre judecătorească

În urma investigațiilor desfășurate de catre Autoritatea de supraveghere ANSPDCP, au fost aplicate măsuri corective și sancțiune cu amendă contravențională în valoare de 9.000 LEI aplicată operatorului ECO Private Services SRL. Operatorul de date personale, ECO Private Services SRL vizat … Continuă să citești

În categoria Amenzi Sancțiuni Măsuri GDPR | Etichete , , | Lasă un comentariu

Amenzi și măsuri corective aplicate de ANSPDCP pentru nerespectarea și neconformitatea la GDPR

În prima parte a anului 2018, în baza legii 677/2001 și ulterior a Regulamentului General Pentru Protecția Datelor Personale – GDPR și a Legii 190/2018 de aplicare a GDPR în România, Autoritatea Națională de Supraveghere a Protecției Datelor cu Caracter … Continuă să citești

În categoria Amenzi Sancțiuni Măsuri GDPR, Noutăți și stiri GDPR | Etichete , , , , , , , , , , , , | Lasă un comentariu

Amenzi pentru lipsa DPO – responsabilului cu protectia datelor

Autoritatea Națională pentru Calificari este prima autoritate română care pune bețe în roate noului Regulament European pentru Protecția Datelor care intră în vigoare din 25 mai 2018. ANC a aprobat, prin decizia 74/19.03.2018, standardul national pentru educație și formare profesională … Continuă să citești

În categoria Amenzi Sancțiuni Măsuri GDPR, Noutăți și stiri GDPR | Etichete , , , , , , , , , , , , , , , , , , , | Lasă un comentariu

ANSPDCP a aplicat sanctiuni la Primaria Cluj Napoca pentru prelucrarea nelegala a datelor cu caracter personal

În urma investigațiilor desfășurate, Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal ANSPDCP, a aplicat sanctiuni la Primaria Cluj Napoca pentru prelucrarea nelegală a datelor cu caracter personal în luna iulie a acestui an. În urma unei plângeri formulate, … Continuă să citești

În categoria Amenzi Sancțiuni Măsuri GDPR | Etichete , , , , , , , , , , , , , | Lasă un comentariu

Comunicat de Presa ANSPDCP aplica amenzi unui centru medical

Autoritatea Naţională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal a aplicat o amendă contravenţională în cuantum de 10.000 lei operatorului de date cu caracter personal Hilmi Medical Center SRL.  Faptele constatate în urma investigației, conform procesului verbal, sunt: · Omisiunea de … Continuă să citești

În categoria Amenzi Sancțiuni Măsuri GDPR | Etichete , , , , , , , , , , , , , | Lasă un comentariu

ANSPDCP controale tematice pentru cookieuri inca din 2010

Activitatea principalilor furnizori de servicii de telecomunicaţii a făcut obiectul unor investigaţii tematice privind utilizarea modulelor cookies la nivelul website-urilor proprii. În urma acestor investigaţii s-au aplicat sancţiuni în cuantum total de 68.500 lei pentru săvârşirea contravenţiei prevăzută la art. … Continuă să citești

În categoria Amenzi Sancțiuni Măsuri GDPR | Etichete | Lasă un comentariu

ANSPDCP s-a pregatit pentru verificarea implementarii GDPR

Bugetul Autorităţii de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal a primit aviz pozitiv de comisiile juridice Comisiile juridice reunite ale Parlamentului au avizat favorabil, marţi, proiectul de buget al Autorităţii Naţionale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal … Continuă să citești

În categoria Amenzi Sancțiuni Măsuri GDPR | Etichete | Lasă un comentariu

Comunicat de Presă privind aplicarea GDPR

Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal, în calitate de unică autoritate publică centrală autonomă cu competență generală în domeniul protecției datelor personale, reprezintă garantul respectării drepturilor fundamentale la viaţă privată și la protecţia datelor personale. După cum se cunoaște deja … Continuă să citești

În categoria Amenzi Sancțiuni Măsuri GDPR, Legislație GDPR Protectia Datelor Personale, Noutăți și stiri GDPR | Etichete | Lasă un comentariu

Sancţiuni aplicate de ANSPDCP

Reprezentanţii Autorităţii Naționale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal au continuat efectuarea de controale tematice  la operatori de date cu caracter personal din domeniul turismului, în vederea verificării modului de respectare a prevederilor Legii nr. 677/2001 pentru protecția … Continuă să citești

În categoria Amenzi Sancțiuni Măsuri GDPR | Etichete | Lasă un comentariu

ANSPDCP sanctioneaza un alt operator de telefonie pentru ca incalca GDPR

Potrivit Profit.ro un alt operator de telefonie din România a fost amendat de catre Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal ANSPDCP pentru ca ar fi transmis mesaje scrise SMS, pentru oferirea de produse și servicii, catre … Continuă să citești

În categoria Amenzi Sancțiuni Măsuri GDPR | Etichete , | Lasă un comentariu