Noutăți din domeniul protecției datelor personale & GDPR

Aveți o întrebare despre Portecția datelor personale?

Dacă aveți o întrebare din sfera domeniului protecției datelor cu caracter personal, puteti să o transmiteți printr-un comentariu și echipa de specialiști ai EuroMarket.ro vor încerca să vă răspundem în secțiunea Consultanță GDPR I&R


ANSPDCP a aplicat sanctiuni la Primaria Cluj Napoca pentru prelucrarea nelegala a datelor cu caracter personal

În urma investigațiilor desfășurate, Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal ANSPDCP, a aplicat sanctiuni la Primaria Cluj Napoca pentru prelucrarea nelegală a datelor cu caracter personal în luna iulie a acestui an. În urma unei plângeri formulate, … Continuă să citești


Amenda protectia datelor pt Uber – 385000 Lire sterline

Autoritatea de supraveghere britanica a aplicat o amenda de 385.000 de lire sterline pentru nerespectarea legii de protecția a datelor personale de către compania de distribuire a căilor de transport Uber deoarece nu a protejat informațiile personale ale clienților în timpul … Continuă să citești


GDPR 20.000 euro amenda – date personale expuse – control pentru site web

Autoritatea de supraveghere competentă, in urma unui control a aplicat o amenda platformei social media „Knuddels” de 20.000 de euro pentru o încălcare semnificativă a protecției datelor datelor cu caracter personal, garantate de GDPR. În Germania, pentru prima dată de … Continuă să citești


A aparut primul Ghid practic pentru realizarea evaluarii de impact DPIA

Specialistii GDPR de la EuroMarket.ro au pregatit pentru organizațiile care doresc să se conformeze cu prevederile Art. 35 din GDPR și Decizia nr. 174/218 emisă de ANSPDCP, primul ghid practic pentru intocmirea și desfășurarea unei evaluări asupra impactului datelor cu … Continuă să citești


Uniunea Europeana – Regulament ul 302/2018 – GeoBlocarea

Sirius Legal a informat deja de mai multe ori despre noul Regulament European de Geoblocare – Geoblocking – Regulamentul (UE) 2018/302 –  pe care Comisia Europeană la anunțat pe 23 martie, și care intră în vifgoare la 4 decembrie 2018. … Continuă să citești


Rolul DPO in realizarea unei Evaluari de impact DPIA conform GDPR

Suntem în punctul în care trebuie să realizăm o Evaluare de impact asupra protecției datelor cu caracter personal (DPIA) asupra unei procesări ce vizează datele personelor fizice, conform prevederilor GDPR și nu înțelegem care este rolul persoanei desemnate DPO Responsabil … Continuă să citești


Evaluare de impact DPIA – ghid practic – pas cu pas conform cu GDPR

Vă prezentăm în continuare o scurtă descriere a pașilor practici ce ar trebui urmați pentru a realiza o Evaluare de impact DPIA (vezi și Kit GDPR Evaluare DPIA) conform cu prevederile GDPR, potrivit recomandărilor formulate de Autoritatea de supraveghere britanică, … Continuă să citești


Evaluare DPIA asupra impactului Inteligentei Artificiale asupra confidentialitatii si protectiei datelor personale

Autoritatea de supraveghere britanică a numit primul expert în protecția datelor și inteligență artificială,  să cerceteze și sa deruleze o investigație asupra Impactul Inteligentei Artificiale (AI) asupra confidentialitatii datelor, practic să realizeze o Evaluare DPIA extinsă de 2 ani asupra … Continuă să citești


GDPR ne strica sarbatorile de Craciun?

Acum GDPR ne pune la o nouă încercare: Cum respectăm GDPR și nu ne stricăm sărbătorile de Crăciun și Anul nou? După multe situații incomode cu care ne-am confruntat pentru conformarea la GDPR, vine și rândul cadourilor și fotografiilor de … Continuă să citești


Am desemnat un DPO, acum ce facem?

Multe organizații au desemnat un DPO Responsabil cu protectia datelor personale și au rămas în acel stadiu, sau, o parte dintre acestea, au trimis persoana să urmeze un curs simplu pentru obținerea unei diplome, lăsând pe mai târziu specializarea efectivă … Continuă să citești


Cum se aplica GDPR in Romania

Celebrul Regulament European 679/2016 (GDPR) care reglemenetează protecția datelor cu caracter personal, a fost adoptat pentru a reprezenta un instrument legislativ care să forțeze mediul privat și instituțional să respecte și să protejeze datele procesate ale persoanelor fizice. Acesta se aplică … Continuă să citești


Au inceput controalele de conformitate la GDPR

Conform Regulamentului European 679/2016 – GDPR se solicită fiecărei organizatii care procesează date cu caracter personal, să fie responsabile și să își demonstreze gradul de conformitate la GDPR (articolul 5 paragraful 2 din GDPR). Această ”responsabilitate” reprezintă, în esență, o ”inversare a … Continuă să citești


Incalcarea dreptului la intimitate a chiriasului prin GDPR

Un chiriaș s-a plâns că propietarul a pus numele său pe eticheta soneriei propietății (n.r.: de la apartament/casă), fapt ce i-ar încălca drpeturile sale la viață privată, intimitate și a Regulamentului General de Protecție a Datelor cu caracter personal. Ca … Continuă să citești


Demisia șefei ANSPDCP

Preşedintele Uniunii Salvaţi România, Dan Barna, consideră că şefa Autorităţii Naţionale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal (ANSPDCP), Ancuţa Gianina Opre, trebuie să demisioneze pentru că „ameninţă presa cu intimidări în stil mafiot”, după ce instituţia respectivă a … Continuă să citești


Amenzi și măsuri corective aplicate de ANSPDCP pentru nerespectarea și neconformitatea la GDPR

În prima parte a anului 2018, în baza legii 677/2001 și ulterior a Regulamentului General Pentru Protecția Datelor Personale – GDPR și a Legii 190/2018 de aplicare a GDPR în România, Autoritatea Națională de Supraveghere a Protecției Datelor cu Caracter … Continuă să citești


Angajat dintr-un service auto condamnat la șase luni de închisoare cu executare, pentru utilizarea datelor personale ilegal și nerespectare GDPR

Un angajat care activa în industria auto, mai exact lucra într-un service auto, a fost condamnat la șase luni de închisoare cu executare pentru că a încălcat regimul datelor cu caracter personal și nerespectare a prevederilor GDPR. Cum poți ajunge să faci … Continuă să citești



Pentru a evita sancțiuni uriașe financiare și de imagine vă recomandăm să verificați GRATUIT online dacă compania / instituția dvs. trebuie să fie conformă cu GDPR – Regulamentul European 679/2016 și dacă trebuie să externalizați un DPO sau să aveți desemnat o persoana pe pozitia de DPO Responsabil cu protectia datelor cu caracter personal, specializat ulterior prin urmarea unui  Curs DPO Autorizat Certificat.


Dacă întâmpinați greutăți în implementarea GDPR, puteți aplea la echipa de specialiști GDPR sau puteți cotracta serviciile profesionale de consultanță GDPR de specialitate cu un simplu click.


Pentru a să sprijini, echipa de specialiști GDPR vă pune la dipoziție setul de instrumente necesare pentru realizare evaluării de impact DPIA (politica, procedura, formular, raportul privind analiza impactului, soft de realizare evaluare de impact, etc) împreună cu instrucțiuni și sfaturi practice, șabloanele si alte evaluari DPIA completate ca exemplu, pentru a vă ajuta să înțelegeti ce trebuie realizat pentru a desfășura o evaluare de imact conform prevederilor GDPR și prevederilor Deciziei 174/2018 emise de ANSPDCP.