Noutăți din domeniul protecției datelor personale & GDPR

Aveți o întrebare despre Portecția datelor personale?

Dacă aveți o întrebare din sfera domeniului protecției datelor cu caracter personal, puteti să o transmiteți printr-un comentariu și echipa de specialiști ai EuroMarket.ro vor încerca să vă răspundem în secțiunea Consultanță GDPR I&R


ANSPDCP a aplicat sanctiuni la Primaria Cluj Napoca pentru prelucrarea nelegala a datelor cu caracter personal

În urma investigațiilor desfășurate, Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal ANSPDCP, a aplicat sanctiuni la Primaria Cluj Napoca pentru prelucrarea nelegală a datelor cu caracter personal în luna iulie a acestui an. În urma unei plângeri formulate, … Continuă să citești


GDPR ne strica sarbatorile de Craciun?

Acum GDPR ne pune la o nouă încercare: Cum respectăm GDPR și nu ne stricăm sărbătorile de Crăciun și Anul nou? După multe situații incomode cu care ne-am confruntat pentru conformarea la GDPR, vine și rândul cadourilor și fotografiilor de … Continuă să citești


Am desemnat un DPO, acum ce facem?

Multe organizații au desemnat un DPO Responsabil cu protectia datelor personale și au rămas în acel stadiu, sau, o parte dintre acestea, au trimis persoana să urmeze un curs simplu pentru obținerea unei diplome, lăsând pe mai târziu specializarea efectivă … Continuă să citești


Cum se aplica GDPR in Romania

Celebrul Regulament European 679/2016 (GDPR) care reglemenetează protecția datelor cu caracter personal, a fost adoptat pentru a reprezenta un instrument legislativ care să forțeze mediul privat și instituțional să respecte și să protejeze datele procesate ale persoanelor fizice. Acesta se aplică … Continuă să citești


Au inceput controalele de conformitate la GDPR

Conform Regulamentului European 679/2016 – GDPR se solicită fiecărei organizatii care procesează date cu caracter personal, să fie responsabile și să își demonstreze gradul de conformitate la GDPR (articolul 5 paragraful 2 din GDPR). Această ”responsabilitate” reprezintă, în esență, o ”inversare a … Continuă să citești


Incalcarea dreptului la intimitate a chiriasului prin GDPR

Un chiriaș s-a plâns că propietarul a pus numele său pe eticheta soneriei propietății (n.r.: de la apartament/casă), fapt ce i-ar încălca drpeturile sale la viață privată, intimitate și a Regulamentului General de Protecție a Datelor cu caracter personal. Ca … Continuă să citești


Demisia șefei ANSPDCP

Preşedintele Uniunii Salvaţi România, Dan Barna, consideră că şefa Autorităţii Naţionale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal (ANSPDCP), Ancuţa Gianina Opre, trebuie să demisioneze pentru că „ameninţă presa cu intimidări în stil mafiot”, după ce instituţia respectivă a … Continuă să citești


Amenzi și măsuri corective aplicate de ANSPDCP pentru nerespectarea și neconformitatea la GDPR

În prima parte a anului 2018, în baza legii 677/2001 și ulterior a Regulamentului General Pentru Protecția Datelor Personale – GDPR și a Legii 190/2018 de aplicare a GDPR în România, Autoritatea Națională de Supraveghere a Protecției Datelor cu Caracter … Continuă să citești


Angajat dintr-un service auto condamnat la șase luni de închisoare cu executare, pentru utilizarea datelor personale ilegal și nerespectare GDPR

Un angajat care activa în industria auto, mai exact lucra într-un service auto, a fost condamnat la șase luni de închisoare cu executare pentru că a încălcat regimul datelor cu caracter personal și nerespectare a prevederilor GDPR. Cum poți ajunge să faci … Continuă să citești


OFICIAL: Clarificări referitoare la sesizarea primită de ANSPDCP în cazul Rise Project

Având în vedere informațiile și articolele apărute în spațiul public referitoare la sesizarea primită de ANSPDCP în cazul Rise Project, precizăm următoarele: Ca urmare a sesizării primite de la o persoană fizică, care a semnalat posibile încălcări ale legislației privind protecția datelor … Continuă să citești


Șefa ANSPDCP nu pricepe legislația: a înțeles „sau” din legea privind GDPR ca „și”, apoi a năvălit peste Rise Project

NSPDCP a emis niște așa zise clarificări referitoare la sesizarea primită de ANSPDCP în cazul Rise Project. Astfel suspecta de corupție Ancuța Opre susține că : „În ceea ce privește prelucrarea datelor în scop jurnalistic, subliniem că art. 85 din … Continuă să citești


Rise Project: Autoritatea pentru protecția datelor ne cere divulgarea surselor în cazul #TeleormanLeaks

Jurnaliștii de la Rise Project susțin că, în urma publicării primelor informații din valiza pe care ar fi găsit-o un localnic într-o zonă rurală din Teleorman, Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal (ANSPCP) exercită presiuni asupra … Continuă să citești


Cum explica șefa de la Protecția datelor că a stat într-una din casele pe care le-ar fi primit drept mită Marian Vanghelie

Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal (ANSPDCP), intrată în ultimele zile în atenția publică pentru datele cerute jurnaliștilor de la Rise Project, ca urmare a publicării informațiilor din valiza găsită în Teleorman, este condusă de Ancuța Gianina … Continuă să citești


S-a legiferat cand trebuie efecutata DPIA – Decizia 174/18 oct 2018 ANSPDCP

În data de 31 Octombrie 2018, in Monitorul Oficial cu nr. 919 a fost publicată Decizia nr. 174 / 18 octombrie 2018 a Autorității de supraveghere legifernand astfel situțiile cănd trebuie efectuată o Evaluare a Impactului asupra Datelor cu Caracter … Continuă să citești


Facebook sancționat cu 500,000 Lire pentru o breșa de securitate

În 24 octombrie 2018, Autoritatea de supraveghere a protecției datelor din Regatul Unit a sancționat Facebook ( Facebook Ireland Ltd si Facebook Inc) cu o amendă administrativă în valoare de 500,000 Lire sterline pentru o breșă de securitate. Așa cum … Continuă să citești


Procedura de efectuare a investigaţiilor ANSPDCP din 9 octombrie 2018

Procedura de efectuare a investigațiilor Autorității Naționale de Supraveghere a Protecției Dtelor cu Caracter personal a fost aprobată prin Decizia 161 din 9 Octombrie 2018 Astfel, ACUM, Autoritatea de Supraveghere are acum cadrul legislativ și procedura necesara pentru a putea aplica prevederile Regulamentului … Continuă să citești


Pentru a evita sanctiuni uriase financiare si de imagine va recomandam sa verificati GRATUIT online daca compania / institutia dvs trebuie, sa fie conforma cu GDPR – Regulamentul European 679/2016 si daca trebuie sa externalizati un DPO sau sa aveti desemnat o persoana pe pozitia de DPO Responsabil cu protectia datelor cu caracter personal, specializat ulterior prin urmarea unui  Curs DPO Autorizat Certificat.