Noutăți din domeniul protecției datelor personale & GDPR

Sancțiuni și Amenzi pentru încălcarea Regulamentului General pentru Protecța Datelor – GDPR

Companiile private, instiuțiile publice sau persoanele fizice care sunt Operatorii de date cu caracter personal sau persoanele împuternicite de aceştia sunt pasibili de sancțiuni sau amenzi administrative pentru nonconformitate la Regulamentul European 679/2016 – Regulamentul General pentru Protecția Datelor Personale … Continuă să citești


ANSPDCP a aplicat sanctiuni la Primaria Cluj Napoca pentru prelucrarea nelegala a datelor cu caracter personal

În urma investigațiilor desfășurate, Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal ANSPDCP, a aplicat sanctiuni la Primaria Cluj Napoca pentru prelucrarea nelegală a datelor cu caracter personal în luna iulie a acestui an. În urma unei plângeri formulate, … Continuă să citești


Amenda GDPR 400.000 Euro pentru vulnerabilitate in site web si incalcare a GDPR

O companie ce activeaza in domeniul imobiliar a fost sanctionata cu amenda de 400.000 Euro pentru o vulnerabilitate de securitate in siteul web si incalcare a GDPR-ului deoarece care expunea copii dupa documetele personale ale clientilor sai. Constatarile investigatiei Pornind … Continuă să citești


Pe operatorii de date personale îi așteaptă controale și amenzi! Raluca Popa ANSPDCP

Raluca Popa, consilier Birou Plângeri în cadrul ANSPDCP, în cadrul evenimentului ”Data Protection: Un an de la intrarea în vigoare a GDPR”, Ediția a VII-a din 23 mai 2019, a anunțat faptul că în perioada următoare Autoritatea de supraveghere va … Continuă să citești


Bilanț GDPR după 1 an de la aplicare

La doar câteva zile de la prima aniversare a aplicări GDPR, Consiliul European pentru Protecția Datelor a supravegheat Autoritățile de Supraveghere ale SEE și face bilanțul realizărilor Consiliului. Încă din prima zi de aplicare, primele cazuri transfrontaliere au fost înregistrate … Continuă să citești


Ce riscăm în cazul unui control de la Autoritatea de supraveghere?

În cazul unui control de la autoritatea de supraveghere, organizația riscă o amendă maxima de 20.000.000 Euro sau 4% din cifra de afaceri globală, dar dacă sancțiunile stabilite în urma investigațiilor desfășurate prevăd aplicarea de amenzi contravenționale, acestea se vor … Continuă să citești


Cele mai mari amenzi aplicate în baza prevederilor impuse de GDPR

Vă prezentăm o listă cu cele mai mari amenzi primite de Operatorii care au încălcat prevederile GDPR și au fost sanctionați de către Autoritatea de supraveghere aferentă fiecărei țări din spațiul Uniunii Europene. Autoritatea de surpaveghere ANSPDCP, în vederea asigurării … Continuă să citești


Ce șanse are organizația să fie subiectul unui control din partea Autorității de Supraveghere?

Odată cu intrarea în vigoare a Regulamentului General pentru Protecția Datelor, GPDR, Autoritatea de supraveghere ANSPDCP poate decide ca organizația pe care o reprezentați să fie obiectul unei investigații / control / anchete. Aceste investigații desfășurate de catre Autoritatea de … Continuă să citești


Brese de securitate Probabilitate și Tratament

Breșe de securitate sau incidente care compromit sistemele informatice sunt fenomene din ce in mai frecvente și mai agresive, iar pentru a ne feri nu este suficient să ne rugăm sau să sperăm că necazul ne va ocoli. Chiar mie? … Continuă să citești


ANSPDCP investigații soldate cu amenzi de 144.000 lei pentru Banca Comercială Română SA – conform hotărârilor judecătorești

În urma investigațiilor desfășurate de catre Autoritatea de supraveghere ANSPDCP, au fost aplicate măsuri corective și sancțiune cu amendă contravențională în valoare de 144.000 LEI aplicată operatorului Banca Comercială Română SA. Operatorul de date personale, Banca Comercială Română SA vizat … Continuă să citești


ANSPDCP investigații soldate cu amenzi de 25.000 lei pentru Banca Românească SA – conform hotărârilor judecătorești

În urma investigațiilor desfășurate de catre Autoritatea de supraveghere ANSPDCP, au fost aplicate măsuri corective și sancțiune cu amendă contravențională în valoare de 25.000 LEI aplicată operatorului Banca Românească SA. Operatorul de date personale, Banca Românească SA vizat de această … Continuă să citești


ANSPDCP investigație sancționată cu amendă aplicată ERB Retail Services IFN SA – conform hotărâre judecătorească

În urma investigațiilor desfășurate de catre Autoritatea de supraveghere ANSPDCP, au fost aplicate măsuri corective și sancțiune cu amendă contravențională în valoare de 10.000 LEI aplicată operatorului ERB Retail Services IFN SA. Operatorul de date personale, ERB Retail Services IFN … Continuă să citești


ANSPDCP investigație sancționată cu amendă aplicată Easy Asset Management SA – conform hotărâre judecătorească

În urma investigațiilor desfășurate de catre Autoritatea de supraveghere ANSPDCP, au fost aplicate măsuri corective și sancțiune cu amendă contravențională în valoare de 25.000 LEI aplicată operatorului Easy Asset Management SA. Operatorul de date personale, Easy Asset Management SA vizat … Continuă să citești


ANSPDCP investigație sancționată cu amendă aplicată Simplu Credit IFN SA – conform hotărâre judecătorească

În urma investigațiilor desfășurate de catre Autoritatea de supraveghere ANSPDCP, au fost aplicate măsuri corective și sancțiune cu amendă contravențională în valoare de 5.000 LEI aplicată operatorului Simplu Credit IFN SA. Operatorul de date personale, Simplu Credit IFN SA vizat … Continuă să citești


ANSPDCP investigație sancționată cu amendă aplicată Bancpost SA – conform hotărâre judecătorească

În urma investigațiilor desfășurate de catre Autoritatea de supraveghere ANSPDCP, au fost aplicate măsuri corective și sancțiune cu amendă contravențională în valoare de 20.000 LEI aplicată operatorului Bancpost SA . Operatorul de date personale, Bancpost SA vizat de această investigație, … Continuă să citești


ANSPDCP investigație sancționată cu amendă aplicată Verida Credit IFN SA – conform hotărâre judecătorească

În urma investigațiilor desfășurate de catre Autoritatea de supraveghere ANSPDCP, au fost aplicate măsuri corective și sancțiune cu amendă contravențională în valoare de 17.000 LEI aplicată operatorului Verida Credit IFN SA. Operatorul de date personale, Verida Credit IFN SA vizat … Continuă să citești


ANSPDCP investigație sancționată cu amendă aplicată ECO Private Services SRL – conform hotărâre judecătorească

În urma investigațiilor desfășurate de catre Autoritatea de supraveghere ANSPDCP, au fost aplicate măsuri corective și sancțiune cu amendă contravențională în valoare de 9.000 LEI aplicată operatorului ECO Private Services SRL. Operatorul de date personale, ECO Private Services SRL vizat … Continuă să citești



Pentru a evita sancțiuni uriașe financiare și de imagine vă recomandăm să verificați GRATUIT online dacă compania / instituția dvs. trebuie să fie conformă cu prevederile impuse de GDPR (Regulamentul European 679/2016 & Legea 190/2018) și dacă trebuie să externalizați un DPO sau să aveți desemnat intern o persoană pe poziția de DPO Responsabil cu protecția datelor cu caracter personal, specializat ulterior prin urmarea unui Curs DPO Autorizat Certificat.


Dacă întâmpinați greutăți în implementarea GDPR, puteți apela la echipa de specialiști GDPR sau puteți cotracta serviciile profesionale de consultanță GDPR de specialitate.


Pentru a vă sprijini, , echipa de specialiști GDPR vă pune la dipoziție setul de instrumente necesare pentru realizare evaluării de impact DPIA (politica, procedura, formular, raportul privind analiza impactului, soft de realizare evaluare de impact, etc) împreună cu instrucțiuni și sfaturi practice, șabloanele si alte evaluari DPIA completate ca exemplu, pentru a vă ajuta să înțelegeti ce trebuie realizat pentru a desfășura o evaluare de imact conform prevederilor GDPR și prevederilor Deciziei 174/2018 emise de ANSPDCP.