La Capitolul III din Regulamentul (UE) 2016/679 sunt reglementate drepturile persoanei vizate:
- dreptul la informare (art. 13 și art. 14);
- dreptul de acces (art. 15);
- dreptul la rectificare (art. 16);
- dreptul la ștergere („dreptul de a fi uitat” – art. 17);
- dreptul la restricționarea prelucrării (art. 18);
- dreptul la portabilitatea datelor (art. 20 –);
- dreptul la opoziție (art. 21);
- dreptul de a nu face obiectul unei decizii bazate exclusiv pe prelucrarea automată (art. 22 – pentru mai multe informații puteți accesa);
- dreptul de a depune o plângere la o autoritate de supraveghere (art. 77).
Pentru exercitarea acestor drepturi, este necesar ca persoanele vizate să adreseze o cerere operatorului în acest sens. Operatorul furnizează persoanei vizate informaţii privind acţiunile întreprinse în cel mult o lună de la primirea cererii. Această perioadă poate fi prelungită cu două luni atunci când este necesar, ţinându-se seama de complexitatea şi numărul cererilor.
Pentru mai multe informații puteți accesa Ghidul privind dreptul la portabilitatea datelor și Ghidul privind deciziile automate individuale și profilare.
Vă rugăm să transmiteți acest formular doar dacă sunteți de acord cu Termenii si conditiile, Politica de utilizare a cookie-uri si Politica de prelucrare a datelor transmise. Ne rezervăm dreptul de a nu a aproba cometariile sau a răspunde solicitărilo primite pe care le considerăm inadecvate sau a căror răspuns a fost deja publicat.